- 500 гмляно месо от свинска плешка
- 500 гсвинско мляно месо (от гърдите)
- 500 млвода
- 5 гсмлян кимион
- 5 гчерен пипер
- 20 гсол

Кебапчета по стара рецепта
Време за приготвяне
30 минТрудност
категория
- Основни ястия
Съставки
Съставки за
Порции
- 500 гмляно месо от свинска плешка
- 500 гсвинско мляно месо (от гърдите)
- 500 млвода
- 5 гсмлян кимион
- 5 гчерен пипер
- 20 гсол
Приготвяне
- accessibility.recipes.cookingstepСмляното месо се смесва и се овкусява с подправките. Меси се и постепенно се добавя водата.
- accessibility.recipes.cookingstepСлед като се размеси добре, се разстила в тава и се завива с фолио за свежо съхранение. Оставя се за една нощ в хладилник.
- accessibility.recipes.cookingstepНа другия ден се размесва отново и се оставя още 2–3 часа.
- accessibility.recipes.cookingstep
Оформят се кебапчета с размер по желание и се пекат на силно загрята скара.
При оформянето на КЕБАПЧЕТАТА намокрете ръцете си – така ще загладите каймата по-лесно. По време на печенето обръщайте само в една посока, така съветват маийсторите на скарата. Не търсете екстравагантност при поднасянето – кебапчетата са най-желани и очаквани, когато са сгушени в разрязано на две хлебче.