Кебапчета по стара рецепта


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    мляно месо от свинска плешка
  • 500 г
    свинско мляно месо (от гърдите)
  • 500 мл
    вода
  • 5 г
    смлян кимион
  • 5 г
    черен пипер
  • 20 г
    сол

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Смляното месо се смесва и се овкусява с подправките. Меси се и постепенно се добавя водата.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    След като се размеси добре, се разстила в тава и се завива с фолио за свежо съхранение. Оставя се за една нощ в хладилник.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    На другия ден се размесва отново и се оставя още 2–3 часа.
  4. accessibility.recipes.cookingstep

    Оформят се кебапчета с размер по желание и се пекат на силно загрята скара.


    При оформянето на КЕБАПЧЕТАТА намокрете ръцете си – така ще загладите каймата по-лесно. По време на печенето обръщайте само в една посока, така съветват маийсторите на скарата. Не търсете екстравагантност при поднасянето – кебапчетата са най-желани и очаквани, когато са сгушени в разрязано на две хлебче.

Подобни рецепти