![](https://assets-eu-01.kc-usercontent.com:443/00b9925d-7322-014e-f702-6ef9aa1a28b4/c6dac6e7-8d6d-42fa-aebc-689206e27f80/01032021-595.jpg?w=1200&fm=webp&lossless=0&q=80)
Кебапчета по стара рецепта
Време за приготвяне
30 мин
Трудност
категория
- Основни ястия
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
мляно месо от свинска плешка
500 г
свинско мляно месо (от гърдите)
500 мл
вода
5 г
смлян кимион
5 г
черен пипер
20 г
сол
Приготвяне
1
Смляното месо се смесва и се овкусява с подправките. Меси се и постепенно се добавя водата.
2
След като се размеси добре, се разстила в тава и се завива с фолио за свежо съхранение. Оставя се за една нощ в хладилник.
3
На другия ден се размесва отново и се оставя още 2–3 часа.
4
Оформят се кебапчета с размер по желание и се пекат на силно загрята скара.
При оформянето на КЕБАПЧЕТАТА намокрете ръцете си – така ще загладите каймата по-лесно. По време на печенето обръщайте само в една посока, така съветват маийсторите на скарата. Не търсете екстравагантност при поднасянето – кебапчетата са най-желани и очаквани, когато са сгушени в разрязано на две хлебче.