Кебапчета от риба


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 750 г
    филе от бяла риба
  • 2 бр.
    жълтък
  • 30 мл
    бяло вино
  • 1 ч.л.
    лимонов сок
  • 4 ч.л.
    галета
  • 2 с.л.
    наситнен магданоз
  • 200 г
    майонеза
  • 100 г
    заквасена сметана
  • 5 стръка
    копър
  • 3 скилидки
    чесън

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибата се почиства от костите (ако има) и се нарязва на дребно. Смила се добре в блендер.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се жълтъците, виното, лимоновият сок, галетата, магданозът, стритите 2 скилидки чесън, сол и черен пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Всичко се обърква добре, за да се получи смес с гъста консистенция (при необходимост се прибавя още галета).
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    От сместа се оформят малки кебапчета, с размер 7–8 см. Запичат се в намазнен тиган или на грил до златистокафяво.
  5. accessibility.recipes.cookingstep

    Майонезата се смесва със заквасената сметана, ситно нарязания копър, пюрираната скилидка чесън, и всичко се разбърква добре. Кебапчетата се сервират със соса.


    Вместо с филе от бяла риба можете да направите кебапчетата с филетиран толстолоб или шаран.

Подобни рецепти