
Картофи по мексикански
Време за приготвяне
60 мин
Трудност
категория
- Основни ястия
Съставки
Съставки за
Порции
4 бр.
големи картофи
1 глава
лук
250 г
телешка кайма
100 г
царевица от консерва
100 г
червен боб от консерва
300 г
домати на кубчета от консерва
3 щипки
канела
0.5 ч. л.
риган
0.5 ч. л.
чесън на прах
0.5 ч. л.
лют червен пипер на люспи
200 г
цедено кисело мляко
Приготвяне
1
Картофите се измиват добре и се варят в подсолена вода, докато омекнат.
2
Лукът се реже на ситно и се запържва в олиото, след което се прибавя каймата. Пържи се още малко. Слагат се отцедените царевица и боб, подправките и доматите, и всичко се задушава около 20 минути. Ако е необходимо, се слагат още подправки на вкус.
3
Картофите се разрязват на две през средата и се пълнят с ароматната смес. Сервират се гарнирани с една лъжица кисело мляко и поръсени със ситно нарязан магданоз.