Картофи по мексикански


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    големи картофи
  • 1 глава
    лук
  • 250 г
    телешка кайма
  • 100 г
    царевица от консерва
  • 100 г
    червен боб от консерва
  • 300 г
    домати на кубчета от консерва
  • 3 щипки
    канела
  • 0.5 ч. л.
    риган
  • 0.5 ч. л.
    чесън на прах
  • 0.5 ч. л.
    лют червен пипер на люспи
  • 200 г
    цедено кисело мляко

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Картофите се измиват добре и се варят в подсолена вода, докато омекнат.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се реже на ситно и се запържва в олиото, след което се прибавя каймата. Пържи се още малко. Слагат се отцедените царевица и боб, подправките и доматите, и всичко се задушава около 20 минути. Ако е необходимо, се слагат още подправки на вкус.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Картофите се разрязват на две през средата и се пълнят с ароматната смес. Сервират се гарнирани с една лъжица кисело мляко и поръсени със ситно нарязан магданоз.

Подобни рецепти