Капелини с карфиол и сос


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    паста „Капелини”
  • 400 г
    карфиол
  • 80 г
    сирене „Грана падано“
  • 60 г
    краве масло
  • 60 г
    брашно
  • 100 мл
    готварска сметана
  • 3 бр.
    триъгълници топено сирене
  • 10 листа
    пресен босилек

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пастата се вари в подсолена вода.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Карфиолът се почиства и се вари 5 минути, след което се отцежда, а водата се запазва.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се запържва в маслото до златисто, съдът се дърпа от огъня и се налива 300–400 мл от водата, в която се е варил карфиолът. Съдът се връща на огъня и сместа се готви на слаб огън около 10 минути, след което се налива готварската сметана.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се топеното сирене и 30 г от настърганото сирене „Грана падано”. Сместа се бърка до стопяването на сирената. Посолява се.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Пастата се разпределя в чинии, полива се със сос, слагат се по няколко розички карфиол, поръсва се с останалото настъргано сирене и се подправя с прясно смлян черен пипер.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Ястието се сервира с листа пресен босилек.

Подобни рецепти