Къри със свинско, патладжан и червена леща


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

600 г
свинско месо без кост
250 г
патладжани
125 г
червена леща
400 г
нарязани домати
1 глава
лук
2 скилидки
чесън
1 щипка
лют червен пипер
3 с. л.
маслиново масло
2 с. л.
олио
1 ч. л.
настърган джинджифил
1 с. л.
умерено пикантна къри паста
1 с. л.
наситнен кориандър

Приготвяне

1
Патладжаните се нарязват на кубчета и се изпържват в маслиновото масло. Изваждат се от съда, налива се олиото и в него се запържва до златисто наситненият лук.
2
Добавя се смачканият чесън, джинджифилът и нарязаното на кубчета месо. Запържва се за кратко, като се разбърква и се овкусява с къри пастата. Слагат се нарязаните домати, сол, лютият пипер и малко вода.
3
Оставя се на огъня за 40 минути, като се разбърква от време на време. Сипва се лещата и когато е почти готова, се слагат патладжаните. Готви се, докато месото стане крехко. Имайте предвид, че продължителността на приготвянето зависи от вида на месото.
4
Когато ястието е готово, се поръсва с кориандъра. Поднесете кърито с варен ориз и кисело мляко.

Подобни рецепти