1. home
  2. BILLA Рецепти
  3. Испански омлет

Испански омлет


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни

Съставки

Съставки за
 
Порции

8 бр.
яйца
8 бр.
картофи
200 г
пикантен салам
1 бр.
червена чушка
1 глава
лук
2 скилидки
чесън
0.25 връзка
магданоз
2 с. л.
маслиново масло

Приготвяне

1
Картофите се обелват и се нарязват на шайби. След това се бланшират във вряща подсолена вода, докато леко омекнат, изваждат се и се охлаждат.
2
Яйцата се разбиват със сол и пипер. Лукът, чесънът, чушката и магданозът се режат на ситно. Колбасът се нарязва на тънки парчета.
3
Маслиновото масло се сгорещява в тиган с дебело дъно и незалепващо покритие. В него се запържват лукът и чесънът. Щом станат златисти, се прибавят разбитите яйца, колбасът, картофите, чушката и магданозът.
4
Всичко се запържва и се оставя на котлона за 2 минути. След това се запича за 7–8 минути в загрята на 180 °C фурна. Омлетът се изважда и се реже на триъгълници. Поднася се със сос по избор.

Подобни рецепти