Хрупкаво печено месо


Време за приготвяне
270 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2.5 кг
    свински джолан с кожа
  • 2 с. л.
    горчица
  • 2 скилидки
    чесън
  • 100 мл
    олио
  • 500 г
    моркови
  • 500 г
    червено цвекло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    В кожата на месото се правят прорези под формата на кръст.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се натърква със стрития чесън, намазва се с горчица и се овкусява със сол и двата вида пипер. Полива се с олиото и се оставя да почине около 20 минути на стайна температура. Слага се в намазнена тава и се пече 20 минути в загрята на 220°С фурна. След това температурата се намалява на 160°С и месото се пече още 3 часа.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Зеленчуците се измиват, почистват се и се овкусяват със сол и черен пипер. Слагат се в тавата отстрани до месото. Температурата се увеличава на 180°С и ястието се пече още 50 минути.

Подобни рецепти