- 500 гпилешко филе
- 150 гбрашно
- 3 бр.яйца
- 1.5 ч. л.сол
- 1 ч. л.чесън на прах
- 1 ч. л.пушен червен пипер
- 100 ггалета
- 100 гмаково семе

Хрупкави пилешки жулиени
Време за приготвяне
30 минТрудност
категория
- Основни ястия
Съставки
Съставки за
Порции
- 500 гпилешко филе
- 150 гбрашно
- 3 бр.яйца
- 1.5 ч. л.сол
- 1 ч. л.чесън на прах
- 1 ч. л.пушен червен пипер
- 100 ггалета
- 100 гмаково семе
Приготвяне
- accessibility.recipes.cookingstepМесото се реже на жулиени. Поръсва се с 1/2 ч. л. сол и черен пипер на вкус. Брашното се слага в подходящ съд.
- accessibility.recipes.cookingstepВ отделен съд се разбиват яйцата заедно с 1 ч. л. сол, червен пипер и чесън на прах.
- accessibility.recipes.cookingstep
В отделен съд се смесват галетата и маковото семе. Месото се овалва от всички страни в брашното, след това в яйчената смес и накрая в галета и маково семе.
Предложение: Вместо маково семе използвайте сусам. Или, заменете сместа от галета със смес от смлени бадеми, лешници, натрошен корнфлейкс или кокосово брашно. Можете да намалите броя на яйцата, като смесите едно яйце със 100 мл прясно мляко. - accessibility.recipes.cookingstepПържи се в сгорещено олио, до златисто. Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервира се топло със сос по избор.