Гулаш с картофи, бекон и кренвирши


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 80 г
    свинска мас
  • 1 глава
    лук
  • 3 скилидки
    чесън
  • 300 г
    кренвирши
  • 300 г
    бекон
  • 100 мл
    бяло вино
  • 150 г
    червени чушки
  • 600 г
    картофи
  • 100 г
    грах
  • 50 г
    доматена паста (концентрат)
  • 2 стръка
    магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се реже на ситно и се сотира в маста за половин час. Слага се доматеният концентрат и се запържва. Прибавя се ситно нарязаният чесън, сотира се за кратко, докато омекне, и се поръсва с червен пипер.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се нарязаните на кубчета картофи, налива се виното и сместа се готви, докато аклохолът се изпари. Кренвиршите се сваряват, като водата се заделя и се сипва върху картофите. Прибавя се нарязаният бекон, ястието се подправя със сол и черен пипер и се готви, докато картофите омекнат.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Пресните чушки се режат на кубчета и се запържват за кратко в тиган. В последната минута към ястието се прибавят грахът, нарязаните на шайби кренвирши, чушките и червен пипер. Готовият гулаш се поръсва с нарязан магданоз и се сервира.

Подобни рецепти