Гулаш с картофи, бекон и кренвирши


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

80 г
свинска мас
1 глава
лук
3 скилидки
чесън
300 г
кренвирши
300 г
бекон
100 мл
бяло вино
150 г
червени чушки
600 г
картофи
100 г
грах
50 г
доматена паста (концентрат)
2 стръка
магданоз

Приготвяне

1
Лукът се реже на ситно и се сотира в маста за половин час. Слага се доматеният концентрат и се запържва. Прибавя се ситно нарязаният чесън, сотира се за кратко, докато омекне, и се поръсва с червен пипер.
2
Слагат се нарязаните на кубчета картофи, налива се виното и сместа се готви, докато аклохолът се изпари. Кренвиршите се сваряват, като водата се заделя и се сипва върху картофите. Прибавя се нарязаният бекон, ястието се подправя със сол и черен пипер и се готви, докато картофите омекнат.
3
Пресните чушки се режат на кубчета и се запържват за кратко в тиган. В последната минута към ястието се прибавят грахът, нарязаните на шайби кренвирши, чушките и червен пипер. Готовият гулаш се поръсва с нарязан магданоз и се сервира.

Подобни рецепти