Говеждо контра филе върху пюре от кестени


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 бр.
    стек от говеждо контра филе
  • 200 г
    пюре от кестени (неподсладено)
  • 100 мл
    подсладена сметана
  • 2 с. л.
    маслиново масло
  • 50 мл
    коняк
  • 2 стръка
    мащерка

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се измива и подсушава върху домакинска хартия. Посолява се и се натрива с едро смлян пипер. Слага се в сгорещено маслиново масло и се пържи по 3 минути от всяка страна. След това се изважда и се оставя на топло за около 5 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В съда се сипва сметаната, прибавят се пюрето от кестени, малко сол и пипер, и сместа се слага да ври на котлона на умерен огън. Веднага щом заври, се налива конякът и сосът се готви докато леко се сгъсти.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Готовото пюре се слага в чиния, върху него се подрежда нарязаното месо, отгоре се поръсва с накъсана мащерка, и ястието се сервира със свежо френско грозде.

Подобни рецепти