Месото се измива и подсушава върху домакинска хартия. Посолява се и се натрива с едро смлян пипер. Слага се в сгорещено маслиново масло и се пържи по 3 минути от всяка страна. След това се изважда и се оставя на топло за около 5 минути.
2
В съда се сипва сметаната, прибавят се пюрето от кестени, малко сол и пипер, и сместа се слага да ври на котлона на умерен огън. Веднага щом заври, се налива конякът и сосът се готви докато леко се сгъсти.
3
Готовото пюре се слага в чиния, върху него се подрежда нарязаното месо, отгоре се поръсва с накъсана мащерка, и ястието се сервира със свежо френско грозде.
Съставки
Съставки за
Порции
2 бр.
стек от говеждо контра филе
200 г
пюре от кестени (неподсладено)
100 мл
подсладена сметана
2 с. л.
маслиново масло
50 мл
коняк
2 стръка
мащерка
Приготвяне
1
Месото се измива и подсушава върху домакинска хартия. Посолява се и се натрива с едро смлян пипер. Слага се в сгорещено маслиново масло и се пържи по 3 минути от всяка страна. След това се изважда и се оставя на топло за около 5 минути.
2
В съда се сипва сметаната, прибавят се пюрето от кестени, малко сол и пипер, и сместа се слага да ври на котлона на умерен огън. Веднага щом заври, се налива конякът и сосът се готви докато леко се сгъсти.
3
Готовото пюре се слага в чиния, върху него се подрежда нарязаното месо, отгоре се поръсва с накъсана мащерка, и ястието се сервира със свежо френско грозде.