
Фетучини с тиква и бекон
Време за приготвяне
30 мин
Трудност
категория
- Пица, паста и хляб
- Основни ястия
Съставки
Съставки за
Порции
400 г
паста „Фетучини”
300 г
тиква „Цигулка”
400 г
аспержи
200 г
бекон „Панчета”
40 г
кедрови ядки
50 мл
маслиново масло
Приготвяне
1
Аспержите се обелват, като се поставят в дланта и белачката се движи от върха към основата, за да се отстрани твърдата суха част. Нарязват се на три и се варят 3–4 минути в малко подсолена вода.
2
Пастата се вари в подсолена вода съгласно указанията върху опаковката.
3
Тиквата се обелва, почиства се от семките и се реже на малки кубчета.
4
Кедровите ядки се запичат на сух тиган и се оставят настрана. В същия тиган се запича нарязаният бекон. Прибавят се кубчетата тиква и всичко се готви още 3–5 минути.
*може да замените "Панчета" и с друг вид бекон.
5
Слагат се аспержите и отцедената паста. Ястието се овкусява със сол и черен пипер, полива се с маслиново масло, поръсват се кедровите ядки, разбърква се и се сервира.