Месото се нарязва на дребни парчета. Слага се в голям съд със сгорещеното олио и се оставя да се пържи, като се разбърква от време на време. Вместо в олио можете да изпържите месото в същото количество мас.
2
Лукът се почиства и се нарязва на дебели полумесеци. Слага се, щом се карамелизира месото, и се подправя със сол и черен пипер.
3
Покрива се с капак. Оставя се на огъня, като съдът се подрусва от време на време, без да се отваря.
4
Щом лукът се карамелизира леко, се поръсва с лют пипер на люспи, разбърква се и се поднася.
Съставки
Съставки за
Порции
1 кг
шарено свинско месо
8 глави
лук
80 мл
олио
Приготвяне
1
Месото се нарязва на дребни парчета. Слага се в голям съд със сгорещеното олио и се оставя да се пържи, като се разбърква от време на време. Вместо в олио можете да изпържите месото в същото количество мас.
2
Лукът се почиства и се нарязва на дебели полумесеци. Слага се, щом се карамелизира месото, и се подправя със сол и черен пипер.
3
Покрива се с капак. Оставя се на огъня, като съдът се подрусва от време на време, без да се отваря.
4
Щом лукът се карамелизира леко, се поръсва с лют пипер на люспи, разбърква се и се поднася.