Чушките се разполовяват и се почистват. Поръсват се със сол и се пекат 10 минути в загрята на 180 °С фурна.
3
В тиган се налива маслиново масло и в него се запържва ситно нарязаният лук, като се посолява. Щом омекне, се слагат пилешките гърди, нарязани на дребно, заедно с нарязаните тиквички и всичко се запържва за кратко на силен огън.
4
Смесва се със сварения ечемик и се прибавя цялото бурканче песто. Разбърква се.
5
Чушките се пълнят със сместа и се поръсват с пармезан. Ястието се пече 20 минути на 180 °С. Гарнира се с настърган пармезан и кедрови ядки.
Съставки
Съставки за
Порции
1 бр.
зелени чушки
100 г
ечемик
1 глава
лук
200 г
пилешки гърди
200 г
тиквички
1 бр.
песто „Дженовезе”
Приготвяне
1
Ечемикът се сварява в подсолена вода.
2
Чушките се разполовяват и се почистват. Поръсват се със сол и се пекат 10 минути в загрята на 180 °С фурна.
3
В тиган се налива маслиново масло и в него се запържва ситно нарязаният лук, като се посолява. Щом омекне, се слагат пилешките гърди, нарязани на дребно, заедно с нарязаните тиквички и всичко се запържва за кратко на силен огън.
4
Смесва се със сварения ечемик и се прибавя цялото бурканче песто. Разбърква се.
5
Чушките се пълнят със сместа и се поръсват с пармезан. Ястието се пече 20 минути на 180 °С. Гарнира се с настърган пармезан и кедрови ядки.