Чушки с плънка от пиле и ечемик


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 бр.
    зелени чушки
  • 100 г
    ечемик
  • 1 глава
    лук
  • 200 г
    пилешки гърди
  • 200 г
    тиквички
  • 1 бр.
    песто „Дженовезе”

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ечемикът се сварява в подсолена вода.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се разполовяват и се почистват. Поръсват се със сол и се пекат 10 минути в загрята на 180 °С фурна.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В тиган се налива маслиново масло и в него се запържва ситно нарязаният лук, като се посолява. Щом омекне, се слагат пилешките гърди, нарязани на дребно, заедно с нарязаните тиквички и всичко се запържва за кратко на силен огън.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Смесва се със сварения ечемик и се прибавя цялото бурканче песто. Разбърква се.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се пълнят със сместа и се поръсват с пармезан. Ястието се пече 20 минути на 180 °С. Гарнира се с настърган пармезан и кедрови ядки.

Подобни рецепти