Чушки с картофена плънка и яйчена заливка


Време за приготвяне
100 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 6 бр.
    червени чушки
  • 2 скилидки
    чесън
  • 3 бр.
    морков
  • 4 бр.
    селъри
  • 80 мл
    маслиново масло
  • 1 ч. л.
    сух розмарин
  • 600 г
    картофи
  • 3 бр.
    яйца
  • 400 мл
    прясно мляко
  • 2 с. л.
    брашно

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се измиват и се изпичат за 45 минути в загрята на 180°С фурна с вентилатор. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде. Целината се обелва и се нарязва на ситно.Чесънът също се наситнява.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Половината от маслиновото масло се загрява и в него се запържват целината и чесънът. Прибавят се морковите и също се запържват. Когато зеленчуците омекнат се подправят с розмарина и се оставят да се охладят.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Картофите се обелват, разрязват се на четвъртинки и се сваряват. Прибавят се към другите зеленчуци и се намачкват. Поливат се с останалото маслиново масло и се овкусяват със сол и черенпипер.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се обелват, почистват се от семките, като се разрязват в долната си част– дръжката не трябва да се изрязва. Пълнят се със сместа и се подреждат в тава.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се разбиват и се налива прясното мляко. Поръсва се брашното и се разбива отново. Чушките се заливат със сместа и се пекат 30 минути в загрята на 180°С фурна с вентилатор.

Подобни рецепти