Чомлек


Време за приготвяне
360 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 кг
    телешки джолан
  • 2 кг
    картофи
  • 5 глави
    лук
  • 1 ч.ч.
    червено вино
  • 1 ч.ч.
    оцет
  • 12 скилидки
    чесън
  • 3 бр.
    люти чушки
  • 1 с.л.
    червен пипер
  • 12 бр.
    черен пипер на зърна
  • 3 бр.
    дафинов лист

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Джоланът се вари в подсолена вода за около 1 час, в тенджера под налягане.
  2. accessibility.recipes.cookingstep

    В голям глинен съд се подреждат картофите и лукът, нарязани на шайби.

    Посолява се, добавят се подправките, целите скилидки чесън и чушките.

  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Подрежда се месото и се залива с оцета, виното и 1 ч. ч. от бульона от варенето на месото.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Омесва се лепкаво тесто от брашно и вода и с него се запечатва капакът на съда. Поставя се в студена фурна, която се загрява на максимална степен, а след 30 минути се намалява на 150 °С. Ястието се пече 3 часа.

Подобни рецепти