Чиабата с кълцано пилешко, лют дип и зелена салата


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

4 бр.
хлебчета „Чабата“
400 г
пилешко филе
4 бр.
печени червени чушки
0.5 глава
лук
1 скилидка
чесън
40 г
сушени домати
1 бр.
люта чушка
4 бр.
хрупкави листа маруля
125 г
крем сирене
2 с. л.
краве масло

Приготвяне

1
Филето се овкусява със сол и черен пипер, намазва се с олио и масло и се пече на грил тиган. После се накълцва.
2
Чушките се пасират с лука, чесъна, доматите и почистената люта чушка. Смесват се с крем сиренето и се овкусява със сол и черен пипер.
3
Чиабатите се разрязват през средата, двете половини се намазват хубаво с дипа, върху долната се слага от пилешкото и отгоре се подрежда накъсана зелена салата. Поставят се горните половини и се поднасят.

Подобни рецепти