Чиабата с кълцано пилешко, лют дип и зелена салата


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    хлебчета „Чабата“
  • 400 г
    пилешко филе
  • 4 бр.
    печени червени чушки
  • 0.5 глава
    лук
  • 1 скилидка
    чесън
  • 40 г
    сушени домати
  • 1 бр.
    люта чушка
  • 4 бр.
    хрупкави листа маруля
  • 125 г
    крем сирене
  • 2 с. л.
    краве масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Филето се овкусява със сол и черен пипер, намазва се с олио и масло и се пече на грил тиган. После се накълцва.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се пасират с лука, чесъна, доматите и почистената люта чушка. Смесват се с крем сиренето и се овкусява със сол и черен пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Чиабатите се разрязват през средата, двете половини се намазват хубаво с дипа, върху долната се слага от пилешкото и отгоре се подрежда накъсана зелена салата. Поставят се горните половини и се поднасят.

Подобни рецепти