Бонфиле с ябълки


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    свинско бонфиле
  • 1 с.л.
    дижонска горчица
  • 2 с.л.
    олио
  • 1 с.л.
    соев сос
  • 1 бр.
    джинджифил
  • 0.5 ч.л.
    пушен червен пипер
  • 2 бр.
    ябълки

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се овкусява със сол и черен пипер, втрива се пушеният червен пипер, намазва се с горчицата и се поръсва с олио. Оставя се да почине за 15 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ябълките се измиват и се нарязват на лодки. В тиган със сгорещено олио се пържи месото от всички страни.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се настърганият джинджифил и соевият сос, разбърква се, сипва се малко вода и се сотира за 5 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се ябълките и малко масло. Сотира се, докато ябълките омекнат, като при необходимост се прибавя още малко масло.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се и пресните подправки (мащерка или риган). Ястието се сервира със салата според сезона.

Подобни рецепти