1. home
  2. BILLA Рецепти
  3. Бонфиле с ябълки

Бонфиле с ябълки


fertig in
29 мин
Трудност

категория
  • Основни

съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
Свинско бонфиле
1 с.л.
Дижонска горчица
2 с.л.
Олио
1 с.л.
Соев сос
1 брой
Джинджифил
0.5 ч.л.
Пушен червен пипер
2 броя
Ябълки

Приготвяне

1
Месото се овкусява със сол и черен пипер, втрива се пушеният червен пипер, намазва се с горчицата и се поръсва с олио. Оставя се да почине за 15 минути.
2
Ябълките се измиват и се нарязват на лодки. В тиган със сгорещено олио се пържи месото от всички страни.
3
Прибавят се настърганият джинджифил и соевият сос, разбърква се, сипва се малко вода и се сотира за 5 минути.
4
Прибавят се ябълките и малко масло. Сотира се, докато ябълките омекнат, като при необходимост се прибавя още малко масло.
5
Слагат се и пресните подправки (мащерка или риган). Ястието се сервира със салата според сезона.