Безглутенови картофени кейкчета с бекон


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Да сготвим заедно у дома

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 кг
картофи червени с хубава форма и относитено еднакви по размер
200 г
бекон Billa слайс
200 г
фермерски кашкавал Billa премиум
1 връзка
магданоз
1 ч.л.
сол
1 ч.л.
пипер
200 г
кисели краставици

Приготвяне

1
Започнете с подготовката на картофите. Измийте ги и ги настържете на едро, заедно с кората. Съвет – стържете само в една посока – от горе на долу.
2
Сложете настърганите картофи в метална купа (басан) и я напълнете със студена вода, за да се покрият картофите.
3
Оставете картофите да престоят 5 минути във водата, след което ги отцедете. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте хубаво.
4
Във формите за мъфини сложете по малко зехтин и го размажете с четка хубаво във формите.
5
Започнете да поставяте настърганите картофи, като оформяте гнезда с леко притискане. Не пълнете до горе формата, оставете място за останалите продукти.
6
Загрейте фурната предварително на 220 градуса. Сложете картофите вътре, като печете с включен вентилаторм 30 минути.
7
Нарежете и останалите продукти – бекон Billa слайс, кисели краставички ( на кръгчета) и магданоза. Настържете фермерския кашкавал Billa премиум.
8
Извадете картофите от фурната и започнете да добавяте подготвените продукти.
9
Сложете първо бекона (по 2 парченца на кръст). Върнете отново във фурната, за да се запекат за около 5 мин.
10
Извадете и добавете по малко кашкавал, магданоз и кисели краставички.
11
Подгответе яйцата от Billa, предварително в отделна чашка, като добавяйте по 1 яйце на форма. Завършете с малко сол.
12
Върнете във фурната докато яйцата се запекат около 5 мин.