3 вида свинско на грил


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    свински вратни пържоли (без кост)
  • 500 г
    свински котлети
  • 500 г
    сурови наденици
  • 5 с.л.
    маслиново масло
  • 30 г
    джинджифил
  • 2 скилидки
    чесън
  • 0.5 бр.
    лимон
  • 1 с.л.
    мед
  • 1 с.л.
    горчица
  • 200 г
    крем сирене
  • 150 мл
    животинска сметана
  • 2 връзки
    магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Джинджифилът се обелва и се настъргва. Едната скилидка чесън се наситнява.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа се смесват маслиновото масло (4 с. л.), медът, горчицата, чесънът, лимоновият сок, джинджифилът, сол и пипер на вкус. Свинските вратни пържоли и котлетите се мариноват в сместа за минимум 30 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    След това се пекат на грил заедно с наденицата от всички страни до готовност.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сосът се приготвя, като с пасатор се разбиват сметаната с накълцаните магданоз и втората скилидка чесън. Прибавят се крем сиренето, маслиновото масло (1 с. л.), сол и пипер на вкус. Разбърква се добре.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Готовите вратни пържоли, котлети и наденици се поднасят със соса.

Подобни рецепти