1. home
  2. За BILLA
  3. Корпоративна устойчивост
  4. BILLA и “SOS Детски селища“ за повече детски усмивки

BILLA и “SOS Детски селища“ за повече детски усмивки

Децата в риск имат нужда не само от топла храна и подкрепата на институциите. Като всеки от нас, те имат жизнеутвърждаваща потребност от социализация, забавление, развитие и приятелска среда, в която да израстват като личности и да изучават света около себе си.


За нас в BILLA е привилегия да бъдем основен спонсор на Лятната академия, която всяка година организират нашите партньори и приятели от „SOS Детски селища България“. Всяко лято инициативата дава възможност на десетки деца в неравностойно положение и техните семейства да опознаят богатствата на различни културни и исторически обекти в страната. Целта на поредицата от мероприятия в рамките на инициативата е участниците да обогатят общата си култура и да подобрят социалните си умения, докато се забавляват и създават нови приятелства.


В BILLA подкрепяме дейностите на „SOS Детски селища България“ вече повече от 7 години, като сме инвестирали общо над 90 000 лв. в различни програми за насърчаване на пълноценното развитие и образованието на деца и младежи в неравностойно положение. Лятната академия е един от обичаните ни съвместни проекти, защото вярваме, че чрез него се създават приятелства и позитивни преживявания, които остават с младежите през целия им живот.

Партньорството ни с организацията, стартирало през 2016 г., включва още предоставяне на финансова помощ, осигуряване на ваучери за храна и предметни дарения, както и популяризиране на нейната дейност в нашите комуникационни канали. Дарените средства са насочени към различни програми за насърчаване на пълноценното развитие и образованието на деца и младежи в неравностойно положение.