1. home
  2. За BILLA
  3. Корпоративна устойчивост
  4. BILLA България и Текслайф за по-чиста природа

BILLA България и Текслайф за по-чиста природа

Станахме част от инициативата на Текслайф преди повече от 6 години, за да помогнем за постигането на две основни цели – повторното използване на ценните суровини, съдържащи се в текстилните изделия, за производството на нови продукти, както и създаването на професионален кризисен резерв към Българския Червен кръст. Всяка година, от 2017 г. до днес, продължава да разширява обхвата на мрежата от магазини, в които клиентите могат да дарят ненужните си дрехи.


Благодарни сме на хилядите наши клиенти в страната, които припознават каузата и регулярно даряват своите ненужни дрехи. С това те не просто помагат на природата, но и осигуряват ценен ресурс, необходим при настъпване на природни бедствия и аварии. Готовността на клиентите ни да подкрепят инициативата е още едно доказателство, че опазването на околната среда и устойчивостта на бизнеса са все по-важна тема за българските потребители и за нас е удоволствие, че можем да ги подкрепим в техните усилия да живеят по-екологично.


Според доклад, изготвен от партньорите ни от Текслайф, с участието ни в проекта нашата компания е предотвратила замърсяване на въздуха в размер на над 3100 тона въглероден диоксид и е подпомогнала спестяването на над 1 млн. кубични метра вода.


За всеки килограм събрани дрехи се генерират парични средства за Фонда за бедствия, аварии и кризи към Българския Червен кръст. Една част от дареното облекло отива в същия фонд, където се поддържа кризисен резерв от сезонни дрехи за реакция при бедствия и предоставянето им на хора в нужда.

Виж тук списък с адресите на магазини BILLA, където можеш да откриеш контейнери за разделно събиране и дарение на текстил със знака на БЧК - Texlife - BILLA България.