1. home
  2. За BILLA
  3. Корпоративна устойчивост
  4. BILLA и Конкордия за социализация чрез спорт

BILLA и Конкордия за социализация чрез спорт
 

 

Освен, че се стремим нашите клиенти да са винаги сити, спокойни и щастливи, в BILLA мечтаем за още нещо – България да се превърне в едно по-добро място за живот. Ето защо подпомагаме редица социални каузи, с фокус върху най-крехкото ни и най-ценно богатство – децата. Наши партньори и съмишленици в тази мисия вече повече от десетилетие са Фондация „Конкордия България“.


Нашият съвместен проект клуб „Млад рибар“ е част от спортно-социалната програма за неформално обучение на деца в риск, която неправителствената организация осъществява. Основната цел на инициативата е да бъде осигурена благоприятна среда за децата, където те подобряват своите социални умения, координация и концентрация по време на риболова. Освен че се фокусират върху различни техники за риболов, педагозите от организацията обучават децата как да приготвят рибата в последствие, а също така и как да почистват след себе си и да пазят природата.


Турнирите под мотото CONCORDIA CHARITY CUP, които фондацията организира, са инициатива, насочена към по-добра интеграция чрез спорт. Чрез включване на деца и младежи в разнообразни спортни дейности, те развиват толерантност и дисциплина и подобряват комуникационните си умения.


Като част от своя ангажимент да подкрепя деца в риск, BILLA България си партнира с фондация „Конкордия България“ от 2012 г. През годините веригата е подпомагала различни каузи на фондацията, насочени към социалното и образователното развитие на деца в риск, а дарените средства надхвърлят 54 000 лв.