1. home
  2. Заедно по стъпките на траките – с BILLA и SOS Детски селища

Заедно по стъпките на траките – с BILLA и SOS Детски селища
 

 

21/08/2023 - На 11 август се състоя третото издание от тазгодишната „Лятна академия“ на SOS Консултативен център „Шанс“, осъществявана с подкрепата на BILLA България. 


Деца и родители, подкрепяни от екипа на SOS Консултативния център, тръгнаха по стъпките на една отдавна отминала епоха – тази на траките, които някога са населявали земите, които днес наричаме България. Участниците в организираната екскурзия посетиха Тракийската гробница-хероон Жаба Могила край Стрелча. Местният гид подробно разказа за живота и бита на траките, а допълнителна информация беше получена в историческия музей в Стрелча, който бе скоро обновен и много добре поддържан от тамошния екип.  


Участниците в Лятната академия имаха време за отдих и вкусен обяд. Денят завърши с посещението на историческия музей в Панагюрище, където бе изложено световно известното Панагюрско съкровище. Родители, деца и служители на „SOS Детски селища България“ съчетаха красотата на заобикалящата ни природа с потапяне в някогашните обичаи на древните траки.  


От 2016 г. насам BILLA България подкрепя инициативите на „SOS Детски селища България“, насочени към  социалното и образователно развитие на деца, лишени от родителски грижи или такива от социално слаби семейства. Целта на съвместните кампании е участниците да развият своята увереност, която да им помогне да подобрят социалните си умения, докато се забавляват и създават нови приятелства. Веригата оказва активна подкрепа на „SOS Детски селища България“ с финансова помощ, ваучери за храна и предметни дарения.