1. home
  2. За BILLA
  3. Отличия

Отличия

Наградите са част от нашата работа, те са отражение на резултатите и целите, които преследваме. Радваме се, че може да споделим с вас част от постиженията ни през последните години, зад които стоят много труд и усилия от всеки един от екипа на компанията. Наградите, с които се гордеем:

Работодателски награди

BILLA Градини е любима марка на потребителите в категорията „Собствена марка – храни и напитки“

BILLA бе удостоена с наградата за „Най-добър проект за социална отговорност Ритейлър“ в VI Progressive Awards 2024. Престижният конкурс отбелязва най-забележителните успехи на търговци, производители, марки и проекти от бързооборотния бизнес в България. Отличието бе присъдено за програмата „BILLA и приятели – за децата на България“, която успешно подкрепя децата и семействата в нужда в страната.

BILLA Градини е любима марка на потребителите в категорията „Собствена марка – храни и напитки“

BILLA Градини безапелационно спечели първо място в категорията „Собствена марка – храни и напитки“ в надпреварата "Любимите марки" за 2024 г. Над 34 000 души гласуваха в единствената потребителска класация у нас, давайки своята обективна оценка за брандовете, спечелили тяхното доверие. В топ 3 в същата категория влезе и друга собствена марка на търговската верига – Clever.

Трето място в конкурса Employer Branding Awards 2022

BILLA България спечели две отличия в петото издание на ежегодния конкурс Employer Branding Awards, организиран от b2b Media. Категориите са „Employer Branding Event“ (in Pandemic Times) и „Excellence in Office Space“. Наградите за трето място са присъдени съответно за новия прочит на събитията по откриване на общо 11 нови филиала на веригата в страната, реализирани през изминалата 2021 г., и реновираното и модернизирано работно пространство в централния офис на компанията в град София, което насърчава духа на екипност в условията на пандемия.

Призови отличия в конкурса за най-добър работодател Career Show Awards 2021

Компанията заслужи първа награда в категория „Стратегия за управление на кризи“ за действията си в отговор на предизвикателствата на пандемия и бронзов приз в категорията „Найдобър работодател: FMCG" в тазгодишното издание на престижния конкурс. Призът в категорията „Най-добър работодател в сектор: FMCG“ е потвърждение за правилния път в създаването на сигурна и сплотена работна среда за развитие на служителите в компанията, чрез устойчиви политики и корпоративна култура. Първото място в категория „Стратегия за управление на кризи“ е признание за целия екип на BILLA България, който остана сплотен, фокусиран върху приоритетите и обезпечи на клиентите безопасна среда за пазаруване.

Второ място в конкурса Employer Branding Awards 2021

През 2021 г. BILLA България бе отличена с второ място в категория “Employer Branding Video” в четвъртото издание на престижния конкурс за постижения в областта на работодателската марка – Employer Branding Awards. Годишните награди отличават бизнеси и личности за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на Работодателския бранд. За иновациите в управлението на талантите, за новите успешни стратегии в HR. Компаниите в България влизат в битка за титлата "Успешен работодател".

Второ място в конкурса Employer Branding Awards 2020

През 2020 г. BILLA България спечели второ място в категория „Innovation in Talent Education“ в третото издание на конкурса за постижения в областта на работодателската марка – Employer Branding Аwards. Категория, в която се отличаваме с нашите иновативни подходи към обучението на талантите.

Първо място в конкурса Career Show Awards 2020

През 2020 г. BILLA България спечели първо място в наградите за най-добър работодател Career Show Awards 2020 в посока „Ангажираност и иновации“. Отличието ни бе връчено в категория „Стратегия за онбординг“, а името на проекта, с който успяхме да извоюваме победата в конкурса сред 326 кандидатури, е „Твоето бъдеще в BILLA“. Заставаме зад думите на г-н Мартин Норберт Мисбрандт, Изпълнителен директор на BILLA България в периода 2019-2021, зад които стоят причините за успеха и това отличие: „Изключително радостни сме, че дългогодишните практики, които утвърждаваме в BILLA по въвеждане на новоназначените представители на екипите ни в цялата страна, се оценяват така високо. Ние вярваме, че зад качеството, което предоставяме на своите клиенти всеки ден, трябва да стоят добре обучени професионалисти, които с желание подхождат към своите ежедневни задължения."

Видеото, с което спечелихме сребърното отличие, представя ключовите предимства на BILLA като отговорен работодател, който поставя в центъра на своята дейност хората. Защото осъзнаваме своята отговорност като значим фактор в обществото. И защото ценим най-много тези, които вдъхват живот на компанията – нашите колеги. 

Нашият изпълнителен директор г-н Норберт Мисбрандт, споделя още за конкурса: „Това признание е изключително важно за нас. То доказва още веднъж, че политиките, които утвърждаваме и надграждаме, са работещи. За нас, хората ни са сърцето на компанията и най-важният ни ресурс. Щастливи сме, че многобройните ни екипи са изградени мотивирани личности, които търсят както възможности за личностно и кариерно развитие, така и начини за подобряване на работната среда, която формираме заедно – като едно голямо семейство,“

Работодателски награди

Работодателските награди не са нашият единствен успех. През годините BILLA България печели множество награди като:

Любима марка на българите

BILLA е любимият български бранд на потребителите за 2020г. според класацията „Любимите марки“. Със собствените ни марки BILLA Brand и BILLA Градини сме победител и в 2 от ключовите категории – „Собствени марки“ и „Собствени марки – храни и напитки“

Пет отличия в конкурса „Компания на годината “

BILLA България бе отличена в конкурса „Компания на годината 2020“, организиран от сп. Business Lady и сп. Bulgaria Business review, като заслужи признание в пет ключови категории. Усилията ни, свързани с проекти в подкрепа на обществото, заслужиха първо място в категория „Корпоративна-социална отговорност“, а развитието на програмата за лоялни клиенти BILLA карта стана победител в категория „Маркетинг, PR и печат“. Призови класирания като финалист BILLA заслужи и в категориите „Устойчиво развитие“, „Иновации“ и „Employer branding”.

Продукт на годината 2021

BILLA е любимият български бранд на потребителите за 2020г. според класацията „ЛюбиПрез 2021 г. мобилното приложение BILLA App получи отличие в категория „Приложения и програми за лоялност“. Отличеният продукт представлява дигитализиране на вече съществуващата програма за лоялност – BILLA Card. С нов, модерен и интересен начин за ползване, достъпен чрез сваляне на безплатно мобилно приложение, BILLA App се използва бързо и лесно през телефон, без да е необходимо притежанието на пластика.мите марки“. Със собствените ни марки BILLA Brand и BILLA Градини сме победител и в 2 от ключовите категории – „Собствени марки“ и „Собствени марки – храни и напитки“

Отличия за най-високо качество в България

За периода 2020-2021 г. BILLA е отличена със златни медали за найвисоко качество в България в следните категории: „Верига за продажби на дребно“, „Отдел за пресни плодове и зеленчуци“, „Отдел за прясно месо“, „Програма за лоялност“, „Отдел за риба и морски дарове“ и „Отдел за деликатеси“.

Приятел на българския клиент

Победител за периода 2017 – 2018г. и 2019г. – 2020г. BILLA България е първата търговска верига в България, спечелила престижното отличие.

Европейски бизнес награди

През 2018 г. бяхме избрани за „Национален победител“ в категорията „Социална отговорност и опазване на околната среда“, а през 2019 г. BILLA спечели приза „Национален победител“ в категория „Ангажираност към потребителите и пазара“.
Всички тези награди доказват високия имидж на BILLA България и стремежа ни към извоюване на най-важните за нас ценности.