Главно съдържание

Отличия

Любима марка

BILLA Градини е победител в категория „Иновативни марки – храни и напитки“ в потребителската класация „Любимите марки” през 2021. BILLA България стана финалист с още пет бранда в съответните категории - Месни продукти „Българска ферма“ в раздел „Месни продукти“, кисело мляко BILLA в Млечни продукти, минерална вода BILLA категория „Минерална и бутилирана вода“. Българска ферма и BILLA Кулинариум пък са финалисти в категориите „Собствени марки – храни и напитки“ и „Уеб медии и сайтове“.

Над 43 000 души са гласували за предпочитаните от тях брандове, според официални данни от организаторите.

За разлика от други класации, "Любимите марки" не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии.

Повече за наградите и нашето класиране в тях вижте на: www.mylovemarks.eu

 

Пет отличия в конкурса „Компания на годината“

BILLA България бе отличена в конкурса „Компания на годината 2020“, организиран от сп. Business Lady и сп. Bulgaria Business review, като заслужи признание в пет ключови категории. Усилията ни, свързани с проекти в подкрепа на обществото, заслужиха първо място в категория „Корпоративна-социална отговорност“, а развитието на програмата за лоялни клиенти BILLA карта стана победител в категория „Маркетинг, PR и печат“. Призови класирания като финалист BILLA заслужи и в категориите „Устойчиво развитие“, „Иновации“ и „Employer branding”.

 
„Продукт на годината“ 2021

„Продукт на годината“ 2021

„Продукт на годината“ 2021

Компанията е отличена на авторитетния международен конкурс за иновации в потребителския сектор – „Продукт на годината“. През 2021 година отличие получи мобилното приложение BILLA App в категория „Приложения и програми за лоялност“.

Отличеният продукт BILLA App представлява дигитализиране на вече съществуващата програма за лоялност - BILLA Card. С нов, модерен и интересен начин за ползване, достъпен чрез сваляне на безплатно мобилно приложение, BILLA App се използва бързо и лесно през телефон, без да е необходимо притежанието на пластика.

През 2020 година компанията получи 5 награди в конкурса – като продукт на годината бяха отличени мобилното кулинарно приложение BILLA Кулинариум, както и 4 продукта от собствената ни марка „BILLA Градини“ – листно зеле кейл, лилави картофи, домати - сорт „Албенга“, и тиквички - сорт „Ротондо“, всички отгледани от български производители по специална програма за намаляване на пестицидите.

Печелившите се определят от потребителите, които участват в независимо национално представително проучване, реализирано от авторитетна изследователска агенция. За България изследването бе осъществено от Nielsen Bulgaria сред 2000 респонденти, следвайки уникалната методология на програмата. Целта на конкурса е да насочи потребителите към най-новите предложения на пазара и да отличи производителите за качеството и иновациите, реализирани в продуктите им.

 

QUDAL - Златни отличия за най-високо качество в България

QUDAL - Златни отличия за най-високо качество в България

BILLA България отново е отличена със златни медали за най-високо качество в България.

Отличията идват след проведено проучване от швейцарската организация ICERTIAS под формата на онлайн въпросник, използващ методологията CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness). В него участват над 1200 български интернет потребители. Вижте повече за проучването: www.qudal.com

За периода 2020-2021 г. BILLA е отличена със златни медали за най-високо качество в България в следните категории: „Верига за продажби на дребно“, „Отдел за пресни плодове и зеленчуци“, „Отдел за прясно месо“, „Програма за лоялност“, „Отдел за риба и морски дарове“ и „Отдел за деликатеси“.

За периода 2014-2019 г. BILLA България е отличавана със златни медали за най-високо качество в България в категориите: „Символ и най-добър пример за най-високо качество на българския пазар“, „Верига за продажби на дребно“, „Отдел за пресни плодове и зеленчуци“, „Отдел за хлебни изделия“, „Отдел за прясно месо“, както и за програмата за лоялност

QUDAL - Златни отличия за най-високо качество в България
 
Приятел на българския клиент

Приятел на българския клиент

Приятел на българския клиент

Щастливи сме и че можем да се похвалим с отличието „Приятел на българския клиент“, 2017 – 2018г. и 2019г. – 2020г., според данни на независимо пазарно проучване на независимата швейцарска организация ICERTIAS. BILLA България е първата търговска верига в България, спечелила престижното отличие.

Критериите, по които BILLA е оценявана, са репутация, комуникация, отношение към потребителите и доверие. Ключов фактор за нашия успех е това, че не спираме да се развиваме и да се усъвършенстваме, така че да се адаптираме към нагласите на клиентите и да отговорим на изискванията им по възможно най-добрия начин.

„Приятел на българския клиент“ е важна оценка за работата ни и голямо признание за ежедневните усилия и отдаденост на всички служители.

Повече за отличието вижте на customersfriend.org

 

Европейски бизнес награди

Европейски бизнес награди

За нас е чест да споделим, че две поредни години BILLA България получава приза Национален шампион на „Европейските бизнес награди” в категория „Екологична и корпоративна устойчивост”. А през 2018г. бяхме избрани за „Национален победител“ в категорията „Социална отговорност и опазване на околната среда“.
През 2019г. BILLA спечели приза „Национален победител“ в категория „Ангажираност към потребителите и пазара“

През 2018г. и 2019г. BILLA България бе включена в списъка „Ones to watch” на Европейските бизнес награди – класацията отличава най-добрите компании в Европа.

Tези отличия са международно признание, че в България има компании, които следват световните тенденции по отношение на правенето на отговорен и устойчив бизнес и BILLA е една от тях.

Нашите постижения и ключови стратегии в сферата на корпоративната социална отговорност са с фокус върху опазването на околната среда и принос в полза на обществото, а доверието на нашите клиенти и партньори е изключително важно за нас. Ето защо даваме всичко от себе си за да го подхранваме и съхраняваме.

Повече на: www.businessawardseurope.com

Европейски бизнес награди