1. home
  2. За BILLA
  3. Ние обичаме България

Ние обичаме България

„Ние обичаме България“ е наша дългосрочна социално отговорна кампания с национален мащаб, чиято цел е подсигуряването на финансова подкрепа за поддръжката на едни от най-значимите природни забележителности и паметници на културата, част от Стоте национални туристически обекта на България. Проектът стартира по идея на BILLA България през 2016 г.


Кампанията регистрира забележителни резултати и през трите години, през които се провежда.

В подкрепа на Самуиловата крепост


През февруари 2020г. се проведе четвъртото издание на инициативата „Ние обичаме България“. Във фокуса на кампанията бе Самуиловата крепост, която и до ден днешен е един от най-големите символи на Първото българско царство. Инициативата се проведе с подкрепата на Министерство на културата и Община Петрич.

В периода 1 - 29 февруари всеки клиент на BILLA имаше възможност да дари 1 лев на касите на магазините от веригата в цялата страна. BILLA пое ангажимент за удвояване на събраната сума от даренията в края на периода.

Кампанията за пореден път успя да обедини хиляди българи около каузата за опазването на културно-историческото наследство на страната. На касите на магазините от дарения бяха събрани 43 020лв. След удвояване от страна на BILLA, общата дарена сума е 86 040лв.

Дарението ще бъде използвано за модернизиране и облагородяване на Самуиловата крепост и района около нея.

В подкрепа на Панорамата в Плевен

През 2018 година на фокус в кампанията “Ние обичаме България” поставихме един от най-значимите български символи – Панорамата „Плевенска епопея 1877 г.“ в град Плевен.


В рамките на кампанията бе събрана сумата от 79 049,94лв. Основната част от сумата бе събрана от продадени билети за големия благотворителен концерт в подкрепа на Панорамата, който се проведе на 22 май в зала „Арена Армеец“ и привлече хиляди зрители. Част от средствата, дарени за Плевенската Панорама, са събрани от продажбата на специални платнени торбички за пазаруване. От всяка продадена торбичка отделяхме по 1лв. за каузата.


Събраната в рамките на кампанията сума ще бъде използвана за реставрация и консервация на художественото платно във впечатляващата зала „Панорама“ в обекта.

В подкрепа на Мадарския конник

През 2017 година кампанията „Ние обичаме България” успя да събере 96 287,61 лв. Средствата бяха дарени в подкрепа на един от най-емблематичните български символи – Мадарският конник. Средствата бяха събрани от продажба на билети за благотворителен концерт в зала „Арена Армеец“ с участието на някои от най-обичаните български изпълнители, както и от допълнителни активности в рамките на кампанията.


Националният историко-археологически резерват „Мадара“, където се намира Мадарският конник, вече е с модернизиран информационен център и оборудван с редица нови придобивки. Виртуална реалност, образователни игри, съвременна техника и оборудване са само малка част от подобренията, които посрещат посетителите на резервата.


Вижте новите придобивки във видеото и не пропускайте да посетите Мадарския конник!

В подкрепа на Паметника на свободата на връх Шипка

През 2016 година националната кампания на BILLA България „Ние обичаме България” успя да събере над 75 000лв., които бяха дарени за реставрацията на паметника на връх Шипка. Над 52 000 лв. бяха събрани чрез благотворителния концерт „Звезди пеят за България”, който се проведе през месец май в “Арена Армеец”. В него участие взеха редица известни български изпълнители, като събитието бе подкрепено и от Министерство на културата, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните, Министерство на младежта и спорта и Столична община. Останалата част бе събрана от продажбата на брандирани тениски с едни от най-емблематичните български туристически обекти, както и от дарението на 1% от продажбите на всички сертифицирани по БДС български млечни храни в магазините на веригата в периода 02.06. – 29.06.2016 г.