Вкусна рецепта за закуска
Фритата за четирима с продуктите марка BILLA
Необходими продукти BILLA
4 бр. кокоши яйца
100 гр скир натурален BILLA
50 гр салам "Закуска" слайс BILLA
50 гр свинска шунка слайс Clean label BILLA
50 гр краве сирене БДС BILLA
50 гр немско краве масло BILLA
3 бр. жълти мити картофи
Подправки: сладък или пушен червен пипер, сол, черен пипер
Начин на приготвяне
- Обели, нарежи на шайби и свари картофите в подсолена вода или бульон (можеш да използваш картофи, останали от предния ден - пържени, задушени, картофено пюре и т.н. В този случай не се нуждаят от допълнителна топлинна обработка!).
- В купа с помощта на вилица леко разбъркай яйцата със скира и овкуси с подправките.
- Нарежи или просто накъсай салама и шунката.
- Натроши сиренето на малки парченца.
- В умерено загрят тиган разтопи маслото и запържи колбасите. Прибави картофите и залей яйчната смес.
- Най-отгоре поръси с натрошеното сирене и печи в предварително загрята на 180° фурна за 20-30 минути.
Препоръчана рецепта от шеф Виктор Ангелов
Приготви любима пица BILLA
по специална рецепта на шеф Виктор Ангелов
Необходими продукти BILLA:
400 гр прясно тесто за пица BILLA
120 гр домати Passata Classica BILLA
50 гр артишок овкусен BILLA
50 гр чоризо слайс BILLA
50 гр салам Милано BILLA
125 гр моцарела мини BILLA
100 гр кашкавал краве BILLA
50 мл маслиново масло екстра върджин BILLA
Няколко листа пресен босилек
Начин на приготване:
- Извадете прясното охладено тесто BILLA от опаковката и го разстелете заедно с хартията директно върху тава за печене. Оформете малко по-плътен борд в краищата на тавата.
- Намажете повърхността на тестото със зехтин. С въртеливи движения разпределете доматения сос BILLA Passata отгоре. Настържете кашкавала, поръсете го равномерно. Бордът на пицата трябва да остане видим (без гарнировка).
- Наредете колбасите върху кашкавала, а най-отгоре между тях поставете разполовените артишок и мини моцарелки. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.
- Поднесете пицата с няколко листа пресен босилек и капки зехтин по борда.
Препоръчана рецепта от шеф Виктор Ангелов.
Вкусна вечеря спагети BILLA за четирима
по рецепта на шеф Ангелов
Необходими продукти BILLA:
500 гр спагети BILLA
1 бр. домати "Рустика" BILLA
80 гр сушени домати BILLA
100 гр заквасена сметана BILLA
2 бр. моцарела BILLA
100 мл зехтин екстра върджин BILLA
200 гр бекон BILLA
Хималайска сол BILLA
1 малка връзка пресен босилек
1 бр. лимон
Подправки: захар, черен пипер, чили пипер
Начин на приготвяне:
- На тих огън в сух тиган запържете до златисто бекона, нарязан на кубчета. Отцедете бекона и оставете за по-късно настрана. Запазете остатъчната мазнина.
- В тенджера или касерола загрейте мазнината от бекона, 50 мл зехтин и сушените домати.
- Подправете с хималайска сол, прясно смлян черен пипер и щипка чили. Оттеглете соса от котлона, прибавете заквасената сметана и разбъркайте енергично до получаване на гладък сос с розов цвят.
- В друга голяма тенджера налейте 3-4 литра вода и загрейте до завиране. Подправете щедро с хималайска сол (водата трябва да се усеща солена!).
- Във врящата вода изсипете 1 пакет (500 гр) спагери и варете спрямо инструкциите на пакета 6-8 минути. Отцедете спагетите с цедка или гевгир и ги смесете с готовия доматен сос.
- Разпределете ястието в 4 чинии, разпределете отгоре моцарелата, нарязана на кубчета, запържения бекон, настържете сиренето Грана Падано, както и кората на лимона. Най-отгоре разпределете останалия зехтин на тънка струя и листата свеж босилек.
Препоръчана рецепта от шеф Виктор Ангелов