1. home
  2. SOS Children Village Donation 2022

BILLA ще подкрепи над 60 приемни семейства в шест града в страната
 

 

От началото на партньорството си с „SOS Детски селища България“, веригата е дарила над 80 000 лв. за каузите на организацията.


25/11/2022 - С наближаването на Коледните празници, BILLA ще подкрепи над 60 приемни семейства в градовете София, Перник, Брезник, Велико Търново, Габрово и Трявна. Веригата застава зад каузата на своя дългогодишен партньор – „SOS Детски селища България“, с корпоративно дарение в размер на 10 000 лв. Средствата имат за цел да обезпечат потребностите на деца, лишени от родителска грижа или в риск да загубят закрилата на своите родители, като съдействат за пълноценното им развитие и последващо обучение.


„Развитието на детските умения е задължително условие за това те да имат равен шанс за успех в бъдеще. Това ни мотивира да инвестираме в насърчаване на потенциала на децата и младежите от рискови групи и да утвърждаваме тази грижа във времето, като наша ключова ценност. В последните шест години общата стойност на даренията, направени в полза на „SOS Детски селища България“ надхвърля 80 000 лв. Поздравявам нашите дългогодишни партньори за техните непрестанни усилия, благодарение на които и тази година Коледа ще бъде малко по-топла за децата, които растат без биологичните си родители“, сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.


Дарението на веригата ще бъде насочено към организиране и провеждане на разнообразни извънкласни дейности, посещение на допълнителни курсове, културни и спортни мероприятия, съобразени с възрастта на децата и младежите. В допълнение, част от средствата ще бъдат насочени и към финансиране на консултации с квалифицирани специалисти от „SOS Детски селища България“, в подкрепа на развитието им.

 

„Изключително благодарни сме на BILLA за тазгодишното дарение, но още повече ни радва фактът, че търговската верига застава зад нашата кауза за пореден път. Благодарение на този жест, приемните ни семейства в шестте града ще посрещнат Коледа в условията на повече уют“, каза Валерия Георгиева, национален изпълнителен директор на „SOS Детски селища България“.


BILLA подкрепя дейността на организацията чрез финансова подкрепа, ваучери за храна и предметни дарения от 2016 г. насам.