1. home
  2. С инвестиция от над 8 млн. BILLA обнови 3 свои обекта през юли

С инвестиция от над 8 млн. BILLA обнови 3 свои обекта през юли
 

 

20/07/2023 - Три магазина BILLA отвориха врати, след като бяха изцяло обновени с модерна фасада, приветливи търговски зали и повече удобства за клиентите. Реновираните обекти на веригата се намират в квартал „Орландовци“ в София, в Асеновград и в Сливен, като общата сума за реконструкцията им възлиза на над 8 млн. лв. Магазините ще посрещнат потребителите с нова, по-удобна подредба на търговските зали, иновации, които подобряват комфорта по време на пазаруване, както и устойчиви енергийни решения.


В реконструираните търговски обекти са въведени каси на самообслужване, благодарение на които клиентите сами могат да сканират покупките си по-бързо. Обновените магазини разполагат също с енергоефективни хладилни инсталации, LED осветление и електронни етикети, които заменят хартиените. Интегрираните екосъобразни решения са част от цялостната политика на компанията за устойчиво развитие и опазване на околната среда, която има за цел постигане на пълна климатична неутралност до 2040 г.


Програмата за реновиране на обектите на веригата продължава, като планираната годишна инвестиция възлиза на над 32 млн. лв. BILLA България фокусира усилията си върху изграждане на съвременни и уютни търговски зали, максимален комфорт, бързина и удобство при пазаруване. За последните 3 години компанията е вложила близо 60 млн. лв. за модернизиране на свои магазини.