1. home
  2. BILLA в Габрово посреща фермерския пазар „ОТ БГ“ по случай месеца на любовта и виното

BILLA в Габрово посреща фермерския пазар „ОТ БГ“ по случай месеца на любовта и виното
 


Търговската верига ще продължи да подкрепя иниациативата през цялата година, с едно издание всеки месец


10/02/2022 - По случай месеца на любовта и виното, на 12 февруари от 10:00 до 17:00 ч. магазинът на BILLA в град Габрово ще бъде домакин на традиционния фермерски пазар „ОТ БГ“.

На паркинга на филиала, разположен на ул. Орловска № 119, в близост до спортна зала "Орловец", ще бъде изложено богато разнообразие от качествени авторски продукти и автентични вкусове от родни производители и занаятчии. Събитието е част от серията фермерски пазари, които – като домакин, BILLA България превърна в традиция от края на 2021 г. и ще продължи да подкрепя през цялата година, с едно издание всеки месец. 

„Подкрепата на местния фермерски пазар се превърна в традиция за BILLA. Щастливи сме както че интересът към инициативата продължава да расте, така и че българските занаятчии получават поле за изява и представяне на собствените си продукти, произведени с много внимание и любов. Компанията ни ще продължи да съдейства активно за развитието на инициативата и през настоящата година, като част от дългосрочната си политика за подкрепа към родните производители. Искрено вярваме в техния потенциал и заставаме зад качеството, с което се гордеят,“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България. 

Над 20 фермери, земеделски производители и занаятчии от района на Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора и Казанлък ще представят богато разнообразие от здравословни свои продукти. Те ще споделят изпитани домашни рецепти и ще дадат възможност на всеки от присъстващите да се увери в отличния вкус на ръчно месен хляб, домашен пчелен мед и млечни продукти. Любителите на качественото и ароматно вино ще имат възможност избират от множество бутилирани предложения, които да комбинират със селекция от висококачествени месни деликатеси. 

Всеки посетител на пазара ще се докосне отблизо до широка гама артистични дървени сувенири, ръчно плетени аксесоари и красиво изрисувани предмети. В допълнение, ще може да избира измежду голям брой натурални козметични продукти, произведени от билки. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат добре познати български песни за любовта и виното, а в края на изложението един щастливец, закупил продукт от пазара, ще спечели артикули-изненада от щандовете в томболата на „ОТ БГ“.