1. home
  2. BILLA посреща фолклорното издание на Фермерския пазар „ОТ БГ“ в град Габрово

BILLA посреща фолклорното издание на Фермерския пазар „ОТ БГ“ в град Габрово
 

 

Изложителите ще предоставят дори по-богат избор от творби на изкуството за дома, вкусни изкушения и натурална био козметика


08/06/2022 - На 11 юни, събота, BILLA България отново ще бъде домакин на традиционния Фермерски пазар „ОТ БГ“ в град Габрово. Компанията ще посрещне отбрани български производители и занаятчии от 10 до 17 ч. на паркинга на магазина, разположен на ул. „Орловска“ № 119, до спортна зала „Орловец“. Настоящото издание ще бъде посветено на българския бит и фолклор. То надгражда и разнообразява артикулите, изложени в предходните издания, като ще представи изящни творби на изкуството и изделия от дърворезба на местни производители от региона на Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора и Казанлък.


Фермерите, които се включват в събитието, отново ще изненадат гостите, като им предоставят богат избор от авторски продукти и специални вкусове. Те ще включват многообразие от свежи и сушени подправки, натурален мед и прополис, здравословни масла от бял трън и черен кимион, както и козметика с естествен произход, чиито свойства спомагат за освежаването на кожата. На щандовете ще има още домашен боб, леща, млечни и месни деликатеси, ядки, тахан, пивки и отлежали вина, както и захарни изкушения с отличен вкус за любителите на всяка възраст.


Освен разнообразие от био хранителни продукти и напитки, гостите на юнското издание на „ОТ БГ“ ще открият на щандовете пъстроцветна керамика, домашна посуда от висококачествено стъкло и масивно дърво и ръчно плетени аксесоари, арт бижута, сувенири и декорация за дома. В края на събитието ще се проведе и месечната томбола, която се утвърди като традиция на пазара. Един от всички посетители ще спечели подбрани артикули от щандовете на „ОТ БГ“.


Партньорството на BILLA с поредицата фермерски пазари „ОТ БГ“ през цялата 2022 г. е част от дългосрочната стратегия за насърчаване на бизнеса на малките и средни български земеделци. По този начин, освен че оказва подкрепа на локалните производители, веригата предоставя още по-богато разнообразие от висококачествени артикули на своите клиенти в Габрово и региона. Това е и поредната стъпка, с която BILLA дава възможност на редица местни изложители да представят нагледно таланта си в областта на изкуството, чрез своята продукция.