1. home
  2. BILLA България очаква търсещите професионални възможности на форума „Живот и кариера - защо в България?“

BILLA България очаква търсещите професионални възможности на форума „Живот и кариера - защо в България?“
 

 

Търговската верига представя възможностите за кариерно развитие в бързооборотната търговия пред младите таланти


25/03/2022 - За втора поредна година BILLA България ще вземе участие в серията от кариерни форуми „Живот и кариера – защо в България?“, организирани от Bulgaria Wants You.

Събитията ще се състоят на 26 и 27 март в градовете Бургас и Пловдив, а представители от отдел „Човешки ресурси“, част от екипа на веригата, ще представят възможностите за развитие и отворените позиции за кандидатстване в компанията. В рамките на партньорството си с мултимедийната платформа, която подпомага развитието на младите специалисти в страната, BILLA споделя безценни съвети от професионалния и житейски опит на реализирани експерти от своите екипи, тяхната мотивация и вдъхновение да бъдат част от семейството на веригата. 

„Щастливи сме, че отново имаме възможност да се включим в кариерните събития на платформата Bulgaria Wants You“ и да утвърдим позицията си на работодател, който се грижи за своите служители и за обществото. BILLA предлага редица възможности за кариерно развитие на младите таланти и предоставя необходимото обучение и ресурси на кандидатите, които искат да се развиват у нас. Наравно със стремежа ни да осигурим най-доброто за своите клиенти, за нас остава грижата към нашите служители и тяхната удовлетвореност,“ споделя Ася Минковска, ръководител отдел „Човешки ресурси“ на BILLA България.

BILLA България предлага на служителите си сигурно работно място и коректно отношение, възможности за развитие и богат пакет от социални придобивки. Компанията поставя силен акцент върху усъвършенстването на екипите чрез множество обучения и възможности за кариерно израстване. Усилията и се доказват като работещи за задържане на своите служители като 47% от тях са част от екипа на BILLA в продължение на над 3 години.

BILLA подкрепя и младите хора, които търсят добри работни перспективи още от ученическите и студентски години. Чрез своята стажантска програма, веригата им дава възможност да придобият професионален опит в един от най-динамично развиващите се сектори, този на търговията с бързооборотни стоки. В допълнение е и мотивационният пакет на търговската верига, който включва богат каталог с професионални обучения и програмите „Служител на месеца“ и „Препоръчан служител“, както и финансов бонус и подарък при раждане на дете, здравни услуги и ваучери за храна.

Компанията продължава да работи активно по атрактивни програми и да осигурява допълнителни придобивки за членовете на своите отдели. Създаденият преди 7 години Социален фонд е инициатива в грижата за служителите, без аналог в България. Той се финансира от доброволни месечни/еднократни дарения, разпределени в подкрепа на служители и техни близки със сериозни здравословни проблеми. За този период, над 511 000 лв. са насочени в помощ на повече от 310 души. Допълнителното здравно осигуряване и обновяването на здравни книжки, също са част от грижата на BILLA като работодател.

За да стимулира екипния дух и да подобри работната атмосфера, през 2021 г. BILLA реализира и мащабен проект по обновяване на централния офис на компанията в София. Реконструкцията обезпечава създаването на модерно и функционално пространство. Този процес е в унисон и програмата за реновиране на търговските обекти, която обхваща все по-голям брой от магазините на търговската верига. Иновации и модернизация на търговската площ, обезпечава добрата работна среда и за служителите в тях.