1. home
  2. BILLA България дари хигиенни продукти от първа необходимост в подкрепа на пострадалите в Украйна

BILLA България дари хигиенни продукти от първа необходимост в подкрепа на пострадалите в Украйна
 


Дарението е на стойност над 13 000 лв. в полза на инициативата на Българския Червен кръст


01/03/2022 - BILLA България се включва активно с инициативата на своя дългогодишен партньор – Български Червен кръст, в подкрепа на украинския народ.

Веригата дари хигиенни продукти от първа необходимост на стойност над 13 000 лв., в отговор на нуждите на пострадалото население в Украйна. Списъкът с продукти обхваща течен сапун, тоалетна хартия, мокри кърпи, прах за пране, паста за зъби, бебешки пелени и други, част от собствените брандове на BILLA – Clever, BILLA, Today. 110-те кашона хуманитарна помощ бяха предадени на координатори от БЧК в днешния ден. 

„В тази безпрецедетна обстановка, всички следим войната в Украйна с голяма загриженост. Мислите ни са с украинския народ – както с онези, останали в страната, така и с всички граждани, принудени да напуснат родината си. Споделяме мъката по вече загубените животи и нанесените щети, и се надяваме скоро народът на Украйна отново да живее в мир,“ каза Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Кампанията по набиране на материални дарения стартира на 27 февруари, 2022 г., по молба на Украинския Червен кръст, в координация и взаимодействие с правителството на Република България. BILLA България ще продължи активното си взаимодействие с международната организация с цел подкрепа на актуални нужди и инициативи. Повече информация ще откриете в сайта на БЧК.