1. home
  2. BILLA България предлага все по-богато разнообразие от свежи плодове и зеленчуци с минимални количества пестициди

BILLA България предлага все по-богато разнообразие от свежи плодове и зеленчуци с минимални количества пестициди
 

 

За 3 години, селекцията чисти продукти с марка BILLA Градини нараства с близо 30 артикула


03/06/2022 - Собствената марка на BILLA България – BILLA Градини, продължава да утвърждава разнообразието от свежи български плодове и зеленчуци в обектите на веригата в цялата страна. За осма година, тя поставя фокус върху богата селекция артикули с минимални количества пестициди. В последните три години, в периода 2018-2021 г., броят на продуктите, обхванати от проекта, достига до 130. През настоящата 2022 г. компанията отново осигурява подкрепа на местни земеделци, на които предоставя безплатно схеми за растителна защита. По този начин, едновременно насърчава тяхното развитие и отличното качество на сезонните продукти.


„Дългосрочното сътрудничество с родни производители остават ключов приоритет за веригата, макар и в предизвикателната обстановка. Към момента, те са 42 на брой. И занапред ще продължаваме да инвестираме в тяхното развитие и разширяване на списъка с партньори. Щастливи сме, че подкрепяме селектирани земеделци с необходимия ноу-хау, като по този начин насърчаваме производството на здравословни и чисти продукти, с ограничено негативно влияние върху околната среда,“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.


В рамките на програмата BILLA Градини, веригата осъществява стриктен контрол на целия процес – от засаждането до опаковането, транспорта и съхранението на плодовете и зеленчуците в магазините. Целта е те да съдържат минимални или нулеви количества пестициди. BILLA извършва регулярни одити на дейността на своите партньори, земеделските производители, които отглеждат плодове и зеленчуци, в рамките на проекта. Ежеседмични изследвания в международни лаборатории следят нивата на над 700 вида пестициди, а резултатите от тестовете са достъпни за всички потребители на сайта на компанията – www.billa.bg.


Подбраните сортове сезонни плодове и зеленчуци, част от програмата BILLA Градини, се отглеждат в над 180 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цяла България. Те насърчават здравословното и балансирано сезонно хранене на родния потребител. Скъсяването на пътя между градини в различни региони в страната и магазините на веригата съдейства за повече свежест на артикулите – особено в летния сезон, а оттам – и за достъпната пазарна цена.


Разраствайки партньорската си мрежа с родни производители, BILLA се превръща в гарант за качество и утвърждава социално отговорното производство, с мисъл за здравето на потребителите и опазването на околната среда, като свой приоритет.