1. home
  2. BILLA България посреща най-цветното издание на Фермерския пазар „ОТ БГ“

BILLA България посреща най-цветното издание на Фермерския пазар „ОТ БГ“
 

 

Един от всички посетители ще спечели награда от традиционната томбола – подбрани занаятчийски продукти


06/04/2022 - С наближаването на два прекрасни пролетни празника – Лазаровден и Цветница, магазинът на BILLA България в гр. Габрово, разположен на ул. „Орловска“ № 119, в близост до спортна зала "Орловец", ще посрещне специалното издание на фермерския пазар „ОТ БГ“.

На 9 април, от 10.00 до 17.00 часа на паркинга на търговския обект, родни фермери, занаятчии и български творци ще зарадват посетителите с автентичните рецепти, формиращи от векове българския вкус и празнични изделия от родни производители и занаятчии. Един от всички посетители на фермерския пазар ще има възможност да спечели награда от традиционната томбола – подбрани занаятчийски продукти.

„Щастливи сме, че BILLA България отново ще бъде домакин на таланта на земеделци, майстори и занаятчии – няколко седмици преди най-светлите християнски дни в календара и да предложим на потребителите качество и вкус, които вече познават и се доверяват. Превръщаме фермерския пазар „ОТ БГ“ в традиция, която клиентите ни и гражданите на Габрово очакват всеки месец,“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Празничното събитие ще подхрани пролетния дух на малки и големи посетители. За тях ще бъде подготвена цветна творилница. Специално за тематичните празници, организаторите са поканили производители на цветя и семена, които ще се погрижат всеки гост да открие нещо красиво за своя дом.

Производители от региона на Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора и Казанлък, ще предложат на гостите на събитието храни и напитки, с органичен произход, био храни, зърнени култури, масла, млечни и месни продукти, захарни изделия, вина, оцет, мед и прополис и още много предложения, съхраняващи народните традиции.

Към щандовете на фермерите и селскостопанските производители, гостите ще открият богата гама от дървени предмети и аксесоари за дома, ръчно изработена и декорирана керамика и стъкло, които да допълнят домашната посуда, както и натурална козметика с екологично чист произход. Изложителите ще зарадват най-малките с красиви плетени играчки, в разнообразни цветове.