1. home
  2. BILLA България подкрепя образователни програми на Фондация „Конкордия България“

BILLA България подкрепя образователни програми на Фондация „Конкордия България“
 

 

Търговската верига дари 10 000 лева за реализацията на програми за допълнително образование и покриване на нуждите на децата и младежите, лишени от родителски грижи


30/03/2022 - За десета поредна година BILLA България подкрепя каузата на Фондация „Конкордия“, като направи дарение на стойност 10 000 лева.

То ще обезпечи дейности, насочени към социалното и образователно развитие на 10 момичета и момчета, лишени от родителски грижи, на възраст от 7-15 години, които са настанени в Детската къща на организацията в гр. Божурище. За период от 6 месеца, сумата ще подсигури провеждането на регулярни образователни занимания, допълнителни арт-работилници, екскурзии с цел опознаване на културните забележителности у нас и планински походи на Витоша.

„В BILLA вярваме, че всяко дете заслужава да расте спокойно в подкрепяща семейна среда и да му бъдат предоставени необходимите възможности за развитие, за да опознае света. Благодарение на сътрудничеството ни с професионалистите от Фондацията „Конкордия“ успяваме да подкрепим десетки младежи. Щастливи сме, че целенасочените ни усилия водят до значими резултати и по-добри условия за живот за младите личности,“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Търговската верига е доверен партньор на Фондацията от 2012 г. През изминалата година компанията инвестира 16 000 лв. в полза на дейностите на Детска къща „Конкордия“, които насърчават допълнителното образование, социални умения и комуникация, здравна и психологическа подкрепа на уязвими и малцинствени групи, чиито представители живеят в условия на бедност и социално изключване.

„Вярваме в способностите и даваме шанс на всяко дете. Те имат нужда да са на точното място, с точните хора, които да окажат необходимата подкрепа. Ние им предоставяме точно това и благодарим на хората и организациите, като BILLA България, които правят мисията ни възможна“, Цветослава Матвеева-Гюрова, ръководител „Детска къща „Конкордия“. Освен на национално ниво, компанията подкрепя и част от мрежата на организацията в обществена полза „Конкордия Социални проекти“ в Австрия.