1. home
  2. BILLA България подкрепя Лятната академия на „SOS Детски селища България”

BILLA България подкрепя Лятната академия на „SOS Детски селища България”
 

 

Търговската верига инвестира над 80 000 лв. в подкрепа на организацията в последните 6 години


06/06/2022 - BILLA България е ключов партньор на тазгодишното издание на Лятна академия „Зелено лято“, организирана от Център за обществена подкрепа „Шанс“ към „SOS Детски селища България“. Веригата подкрепя реализацията на Академията чрез финансов ресурс, насочен към провеждане на дейности за обогатяване на познанията и емоционалния свят на поне 10 деца в неравностойно положение и техните семейства. Активностите, част от програмата, обхващат периода юни-август и са разпределени в три дни с честота един път в месеца.  Те включват посещения на исторически и културни забележителности, планински преходи с гид, практически курс за оцеляване в планината и разнообразие от любопитни беседи. Целта на инициативата е младежите да обогатят своите знания и умения чрез вдъхновяващи и разнообразни занимания през лятото.


„В продължение на шест години BILLA подкрепя дейностите на „SOS Детски селища България“, като осигурява финансова подкрепа за организацията и нейните центрове. За този период, веригата е инвестирала над 80 000 лв. в насърчаване на здравословното развитие, обучението и образованието на децата и младежите, за които организацията се грижи. Щастливи сме, че през 2022 г. продължаваме да утвърждаваме дългогодишното си партньорство, като включваме в портфолиото от инициативи и Лятната академия, която обогатява познанията и разширява детския мироглед“, сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.


Програмата на тазгодишното издание на „Зелено лято“ включва посещения на връх Околчица в град Враца (2 юни), местността „Златните мостове“ в природен парк „Витоша“ (1 юли) и „Пътека на здравето“ в село Бистрица (5 август). В хода на провеждане на активностите, децата ще научат повече за историческото наследство на страната ни, за опазването на околната среда и природните ресурси, безопасното придвижване в планината и защитените растителни и животински видове в България. Инициативата се осъществява съвместно с местни гидове и квалифицирани специалисти в Центъра за обществена подкрепа.


Мисията на ЦОП „Шанс“ на територията на Столична община е да допринесе за подобряване качеството на живот на повече деца от уязвими социални групи, като условие за свободното и пълноценното им личностно развитие. Центърът е част от мрежата на „SOS Детски селища България“. От 2016 г. насам, BILLA подпомага дейността на организацията чрез финансова подкрепа, ваучери за храна и предметни дарения.