1. home
  2. BILLA България организира благотворителен уикенд под надслов „Килограм доброта“

BILLA България организира благотворителен уикенд под надслов „Килограм доброта“
 

 

Инициативата е в партньорство с Българска хранителна банка, като от началото на 2022 г. досега веригата е дарила основни продукти на стойност над 20 000 лв.   


22/06/2022 - На 25 и 26 юни BILLA България организира благотворителен уикенд под надслов „Килограм доброта“ в магазините си в София и Варна съвместно със своя партньор – Българска хранителна банка. Инициативата е насочена към осигуряване на трайни хранителни продукти от първа необходимост за социално слаби лица. Всички посетители в обектите в двата града ще могат да направят дарение с избрани артикули – брашно, варива, месни и зеленчукови консерви, захар, олио, като ги поставят в специални колички за пазаруване, брандирани със слогана на кампанията и разположени в следкасова зона. В 10 от ключовите локации в столицата на място ще присъстват и доброволци на организацията, които ще предоставят повече информация за дейността на БХБ и провежданата инициатива.


„Продължаваме активно да развиваме сътрудничеството си с Българската хранителна банка, защото вярваме, че с целенасочени усилия можем да достигнем до повече нуждаещи се граждани и да им осигурим достъп до висококачествени продукти. Стойността на дарените продуктите от началото на годината е над 20 000 лв. В рамките на настоящата инициатива „Килограм доброта“, приветстваме и нашите клиенти да подкрепят каузата“, сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.


От края на 2021 г. BILLA регулярно дарява артикули от своя склад в с. Столник, като само за последните три месеца (в периода март – май) са предадени безвъзмездно над 500 кг основни храни. Основната цел на благотворителния уикенд в магазините на търговската верига е да популяризира каузата и да надгради инвестираните до момента средства от страна на BILLA. От своя страна, BILLA поема ангажимента да съхранява събраните артикули във всеки свой обект и да ги предава своевременно на екипите на Българската хранителната банка, където да бъдат разпределени за потребностите на бенефициентите в страната.


С тази своя стъпка, търговската верига утвърждава дългосрочната си стратегия за подкрепа на значими социални инициативи, насочени към обществото. Инициативата „Килограм доброта“ се осъществява успоредно с регулярната дарителска кампания на BILLA и Българския Червен Кръст – „Купи и Дари“, която от 10 март насам се реализира в подкрепа на украинските бежанци у нас.