1. home
  2. 27 двойки с репродуктивни проблеми получиха подкрепа от BILLA България в пътя към мечтаното родителство

27 двойки с репродуктивни проблеми получиха подкрепа от BILLA България в пътя към мечтаното родителство
 


11 бебета са родени през 2021 г., в резултат на съвместната иниациатива с Фондация „Искам бебе“, за която компанията дари над 51 000 лева


27/01/2022 - 2021 г. е шеста поред, в която BILLA България и фондация „Искам бебе“ обединяват усилия, за да подкрепят по-голям брой двойки с репродуктивни проблеми. 

Търговската верига дари над 51 000 лева на организацията – ресурс, който обезпечи разходите за медицински изследвания, прегледи и ин витро процедури на български семейства. По този начин, тя даде шанс на 27 двойки да сбъднат мечтата си за дете. В резултат от партньорството, през изминалата година са родени 11 здрави бебета.

„В BILLA България ценим ролята на семейството високо и смятаме, че всички двойки заслужават равен шанс до родителство. Това е и основен мотиватор за дългогодишното ни партньорство с фондация „Искам бебе“. Разбира се, всички наши усилия не биха били възможни без доверието на нашите клиенти, които ни подкрепят ежедневно, избирайки да пазаруват в обектите ни в цялата страна и без съпричастността на служителите, които също припознават каузата,“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България. 

BILLA България подпомогна дейността на Фондацията с допълнителни 5 000 лв., които обезпечават създаването на нов уебсайт на фондация „Искам бебе“, представен точно в Деня на родилната помощ. Той предоставя важна информация на двойките, които се нуждаят от асистирана репродукция, разказва историите на десетки семейства и разглежда в детайл програмите, свързани с ин витро процедури и ранно детско развитие. 

„От старта на съвместната ни инициатива с BILLA България, повече от 70 двойки получиха необходимия финансов ресурс за ин витро процедури и шанса да са една крачка по-близо до мечтата за дом, изпълнен с щастие и детски усмивки. В рамките на миналогодишното издание посрещнахме три нови двойки близнаци и видяхме усмивките на родители, които дълго време са се борили да имат свое дете,“ сподели Радина Велчева, основател на фондация “Искам бебе”. 

Съвместната иниациатива между BILLA и Фондацията стартира през 2016 г., под надслов „За повече деца в България“. BILLA приема за свой ангажимент търсенето на работещи решения и затова се фокусира върху разрешаването на един от най-наболелите социални проблеми в България, а именно ниските нива на раждаемост.