1. home
  2. „Купи и дари“ – BILLA и нейните клиенти събраха над 9 тона продукти от началото на годината.

„Купи и дари“ – BILLA и нейните клиенти събраха над 9 тона продукти от началото на годината
 

 

19/07/2023 - BILLA България и нейните клиенти продължават да подпомагат активно нуждаещи се хора от цялата страна, като са дарили над 9 тона дълготрайни хранителни продукти от началото на 2023 г. За периодa кампанията на Българския червен кръст „Купи и дари“ е подпомогнала близо 2000 българи в неравностойно положение с хранителните продукти, събрани в специалните пазарски колички BILLA, посветени на каузата. Мисията на инициативата е да бъде оказвана подкрепа на уязвими социални групи – семейства с ниски доходи, хора с увреждания, граждани, търсещи закрила, институции за възрастни хора и деца.


„С голяма решимост подкрепяме Българския червен кръст от 2016 г. насам, защото вярваме в значимостта на съвместните ни усилия за хората, на които подаваме ръка. Благодаря на всички наши клиенти и съмишленици от различните краища на България, които вече седма поредна година участват в тази инициатива и пазарувайки за своите семейства, отправят този жест на грижа и внимание към някой от хилядите българи в нужда. С общи усилия, успяваме да достигнем до все повече граждани, които имат нужда от нашата подкрепа, и вярвам, че през следващите месеци нашата помощ ще продължава да расте.“ – коментира Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.


Търговската верига е дългогодишен партньор на Българския червен кръст и подпомага  инициативата „Купи и дари“ от 2016-та година насам. Със своите 149 магазина в 25 области в цялата страна, BILLA дава възможност на голяма част от населението да се включи в кампанията. Всеки клиент може да го направи, като дари хранителни продукти в специално предназначените за целта пазарски колички „Купи и дари“, позиционирани в магазините на веригата. Препоръчително е дарените храни да включват трайни стоки от първа необходимост, като брашно, варива, макаронени изделия, захар и захарни изделия, олио, зеленчукови и месни консерви. Общата стойност на всички предоставени продукти за 2022 г. надхвърля 100 000 лв.