Чай от джинджифил – перфектната зимна напитка
Чаят от пресен джинджифил има чудесен пикантен вкус. Лютата нотка сгрява приятно тялото в зависимост от интензивността на отварата. Идеален е за студения сезон. Вижте как да приготвите перфектно вашия чай от джинджифил и какви ползи има за здравето.
Как се прави джинджифилов чай?
Приготвянето на чай от пресен джинджифил е много лесно. Ако не сте свикнали с лютивината му, започнете с парче колкото орех за една голяма чаша. Обелете джинджифила, нарежете го на тънки филийки и го залейте с вряла вода. Оставете да се запари за около 5 минути - колкото по-дълго е времето за запарване, толкова по-лют ще е чаят.
За още повече вкус: подправете чая си с прясно изцеден лимонов сок и малко мед.
Мощен антиоксидант
Всеки, който някога е пил чай от пресен джинджифил, ще ви каже, че той има чудесен затоплящ ефект. Това се дължи не само на топлата вода, но и на парливите етерични масла в състава му. Богат е на манган, магнезий, калий, мед, желязо, цинк, фосфор, витамини В3, В6, С, аминокиселини. Един горещ чай от джинджифил винаги е добра идея при простуда.