1. home
  2. Клуб "Млад Рибар" на Фондация “Конкордия” се впусна в нови приключения

Клуб "Млад Рибар" на Фондация “Конкордия” се впусна в нови приключения
 

 

25/07/2023 - В разгара на летния сезон, с подкрепата на BILLA се проведе първото от общо 4 събития на детския клуб „Млад рибар“, организирано от Фондация „Конкордия България“. Инициативата е насочена към деца и младежи от социално слаби семейства и включва еднодневни посещения на водоеми за спортен риболов на различни места в страната, където участниците имат възможност да развият нови умения, да споделят позитивни преживявания сред природата и да срещнат нови приятели.


Проектът „Млад рибар“ е част от спортно-социалната програма за неформално обучение на деца в риск, която неправителствената организация осъществява. Основната цел на инициативата е да бъде осигурена благоприятна среда за децата, където те се учат на търпение, толерантност, координация и концентрация по време на риболова. Освен че се фокусират върху различни техники за риболов, педагозите от организацията обучават децата как да приготвят рибата в последствие, а също така и как да почистват след себе си и да пазят природата.


Като част от своя ангажимент да подкрепя деца в риск, BILLA България си партнира с „Конкордия България“ от 2012 г. насам. През годините веригата е подпомагала различни каузи на фондацията, насочени към социалното и образователното развитие на деца в риск.