1. home
  2. Изкуството на дегустацията: как тестваме и избираме най-доброто в BILLA

Изкуството на дегустацията: как тестваме и избираме най-доброто в BILLA
 

 

23/11/2023 - Знаете ли колко вкусови възприятия има човек, когато опитва храна? Обикновено говорим за четири основни вкуса - сладко, солено, горчиво и кисело - но да не забравяме тайнствения пети вкус, който променя всичко! В началото на двадесети век в Япония професорът Кикунае Икеда открива umami. Умами стимулира небцето, усилва вкусовите ви усещания и прави храната неустоимо вкусна и желана. Името му може да е японско, но храните, които са умами, се откриват навсякъде. Или накратко казано, представете си, че умами е този скрит вкус, който ви кара да казвате "Уау!" при всяка хапка.


И ние в BILLA вярваме, че добрата храна е преди всичко вкусна. Затова внимателно подбираме продуктите, които предлагаме на нашите клиенти. Грижим се за качеството им от началото до края на пътя им - от произхода до трапезата. Знаете ли, че екипът на BILLA също тества продуктите при избор на доставчик за собствените марки?


Добре дошли в BILLA Тест Център

Служители от различни отдели на компанията, всеки със собствените си вкус и предпочитания, имат възможност да се включат в провеждането на „слепи“ дегустации. В специално създадения ни BILLA Тест център всяка седмица опитваме продукти от различни доставчици и анонимно оценяваме вкусовите им характеристики, аромат и качества. Това ни помага да вземем най-доброто решение при подбора на производители за собствените ни марки – BILLA бранд и Clever. Стремежът ни е да постигнем най-високо качество на продуктите в магазинната ни мрежа. Стартирахме тези „слепи“ дегустации през 2021 г. и до момента сме организирали стотици дегустации за продукти от марките BILLA и Clever, като по този начин прецизирахме селекцията от продукти, която предлагаме на нашите потребители. Месо, риба, млечни продукти, плодове и зеленчуци, кроасани, хлебчета и др., всичко се тества от дегустационен панел в BILLA Тест центъра.


BILLA, BILLA Bio, BILLA Premium и Clever - гарантирано качество на достъпни цени

Продуктите BILLA, BILLA Bio, BILLA Premium и Clever са произведени по специални рецепти и от подбрани производители. За да гарантираме тяхното качество, следваме строги изисквания спрямо произхода, отглеждането, обработката и състава на храната и нехранителните артикули. Така потребителите получават продукти с отличен вкус, гарантирано качество на достъпни цени в нашите 155 магазина в цялата страна.


BILLA Градини – запазваме вкуса от градината до чинията

BILLA Градини е програма за партньорство с повече от 40 местни производители, които предлагат разнообразие от пресни плодове и зеленчуци от над 180 (да се провери, ние нямаме инфо) градини, оранжерии и лозя из цяла България. Нашите BILLA експерти следят целия процес от отглеждането до рафта на магазина, а в BILLA Тест център се потвърждават вкусовите им предимства и така клиентите на веригата могат да разчитат, че плодовете и зеленчуците на тяхната трапеза са пораснали на родна земя, вкусни, чисти и отгледани с любов.


„Българска ферма“ –  свежо месо със 100% български произход

Друг наш основен приоритет е богатия асортимент от прясно месо. За да гарантираме качеството на продуктите, извършваме проверки на място и взимаме проби за лабораторни анализи. Благодарение на контрола, който осъществяваме можем да потвърдим, че месото е със 100% български произход. А от българското по-хубаво няма!Стремежът ни към безкомпромисно качество остава в основата на всяко решение, което взимаме. В BILLA всеки ден се грижим за това да се наслаждавате на богато и разнообразно меню, докато си казвате „Уау!“ с всяка вкусна хапка.