1. home
  2. Интервю с Виктор Ангелов за BILLA топла витрина

Любопитни сте да разберете повече за кулинарната страст на шеф Виктор Ангелов и партньорството му с BILLA?
 

Вижте повече в интервюто ни.

 

 

Ще ни разкажете ли повече за това как се зароди страстта Ви към готвенето?


Страст, неустоимо желание, копнеж…както и да го наричаме, в крайна сметка всичко се свежда до това какво ни прави щастливи! Обожавам да готвя и да споделям храната си с приятели, гостите на ресторанта, семейството ми, а от скоро и с всички посетители в BILLA. Удоволствието да комбинирам различни продукти и подправки, провокирайки сетивата, е несравнимо.


Каква е тайната за приготвянето на перфектното ястие? Старание, любов, опит или нещо повече?


Перфектното ястие е вкусно и приготвено с качествени суровини, прилежно подбрани и обединени в изпитана рецепта. Трябва да е съобразено с повода, сезона и предпочитанията на любимите хора, за които го приготвям.


Вие ли сте главният готвач вкъщи? Позволявате ли си от време на време да купите нещо готово за обяд или вечеря за Вас и семейството Ви или задължително готвите всеки ден?


Обичам да готвя за семейството си. Правя го уикендите и по специални поводи, но ежедневието ми  е динамично. Когато видя изкушаващо ястие на топлата витрина, не се колебая. Разнообразието на трапезата ни е важно и носи удоволствие. Всички вкъщи сме с индивидуални предпочитания и приготвянето на различни ястия за вечеря след дълъг ден би било доста времеемко. За това се доверявам на изпитаните рецепти, приготвени от професионалисти. (Като мен) 😊


Говорейки си за готови ястия, знаем, че Вие лично сте прегледали и дали своите професионални препоръки за подобряване на рецептите от топлата витрина на BILLA. Ще ни споделите ли повече за това – какви промени и подобрения направихте в ястията?


Ще си позволя да Ви коригирам. Това не е просто готова храна!  Разнообразието в топлите витрини на BILLA е плод на дългогодишен анализ, постоянна комуникация с клиентите на нашите магазини, както и прецизен подбор на продукти и суровини, използвани в рецептите. Целта ни е ежедневно да предлагаме питателна, свежа и разнообразна храна за трапезата ни, съобразена както с традициите, така и с новите тенденции, и сезоните. Удоволствие за мен е да разработвам и подобрявам рецептите, заедно с доказани кулинари, работещи в професионалните кухни, където  приготвяме ястията за BILLA.


Кое е вашето любимо ястие от топлата витрина на BILLA, което препоръчвате и на читателите ни да опитат?


Въпрос на настроение. Ястията от топлата витрина на BILLA са изключително разнообразни и апетитни. Избирам ги според сезона, повода, режима си на хранене или предпочитанията на гостите ми.


За обяд бих хапнал порция лазаня. За семейната ни вечеря бих избрал булгур със сушени домати и маслини за съпругата ми, качамак със спанак и моцарела за мен и пълнени чушки за децата.  За неделния семеен обяд например, голяма тава с ароматна мусака ми звучи неустоимо. А на Вас? 


Голяма част от ястията от топлата витрина на BILLA са по-класически и традиционни. Смятате ли, че те се търсят и предпочитат повече от клиентите?


Традициите са това, което ни прави различни, уникални и горди! Аз свързвам всяко ястие със спомени от детството си.  Неустоимият аромат на запечени пълнени чушки, къкрещите с часове сармички , пържените кюфтенца на баба, от които винаги за мен имаше най-много, мога да изброявам до безкрай…и ДА, това е нашият вкус, това са нашите рецепти, това сме НИЕ.

   

Вие самият какво предпочитате – традиционна българска кухня или по-нестандартни и екзотични рецепти?


Ям всичко… стига да не е попара. 😊


Разбира се, амбициите ми са в бъдеще да запозная клиентите на BILLA  с  необятното разнообразие от световни класики и екзотични вкусове.


В момента Ви хващаме в изключително натоварен период, тъй като текат снимките за новия сезон на Hell’s Kitchen. Кои са задължителните продукти, с които ще предизвикате участниците в този сезон? Ще включите ли някое от любимите предложения от BILLA „Топла точка“ в менюто на надпреварата тази година?


Ако Ви кажа, ще трябва да Ви убия. Просто гледайте…