1. home
  2. fermerski_pazar_esen2022

BILLA събира традиционни за сезона вкусове на есенния Фермерски пазар „ОТ БГ“ в Габрово
 

 

Земеделски производители от Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора и Казанлък ще зарадват посетителите с изобилие от храни, напитки и козметика


05/10/2022 - По повод настъпването на есента, на 8 октомври 2022 г. BILLA ще бъде домакин на поредното издание на традиционния Фермерски пазар „ОТ БГ“ в Габрово. Събитието ще се проведе от 10:00 до 17:00 часа, на паркинга на магазина на веригата, разположен на ул. „Орловска“ №119, в близост до спортна зала "Орловец". Земеделски производители, занаятчии, фермери и майстори на храни, напитки и козметика с изцяло български произход ще зарадват посетителите с изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, разнообразни деликатеси и празнични изделия. Един от всички присъстващи ще има възможността да спечели торба за многократна употреба, пълна със селектирани фермерски продукти. За всички останали, организаторите са предвидили вкусни рецепти с кестени за здравето и уютната трапеза у дома.


Производители от най-плодородните кътчета на България – Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора и Казанлък, ще предложат мляко и млечни продукти с най-разнообразен вкус. Сред тях са изобилие от класически сирена и гурме решения с манатарки или сушени домати – отлежали или свежи. Автентични суджуци и салами ще допълнят всяко традиционно българско плато, в комбинация с прясно набрани непосредствено преди събитието грозде и круши. В допълнение към щандовете на фермерите и селскостопанските занаятчии, гостите ще открият богато разнообразие от мед и пчелни продукти, био храни, захарни изделия, вина и качествена натурална билкова козметика.


На Фермерския пазар „ОТ БГ“ за първи път ще има и каравана с вкусни сладкиши, приготвени с продукти с чист състав, без консерванти, подсладители и заместители. Производители, специализирани в отглеждането на сини сливи, ще изкушат гостите с разнообразни деликатеси с пресни и сушени плодове.