1. home
  2. BILLA удължава кампанията „Купи и Дари“ и подкрепя „Мати Украйна“ с дарение към украинските бежанци

BILLA удължава кампанията „Купи и Дари“ и подкрепя „Мати Украйна“ с дарение към украинските бежанци
 

 

Компанията изпраща безвъзмездно над 6 200 памперса към Българския Червен кръст

20/05/2022 - BILLA България разширява списъка от партньорства в подкрепа на украинските бежанци у нас. Този месец, търговската верига направи финансово дарение към СУОБ „Мати Украйна“ на стойност 15 000 лв. Средствата са насочени към краткосрочна и дългосрочна хуманитарна помощ, която обезпечава конкретни нужди на пострадалите. Компанията удължава с два месеца периода на благотворителната кампания „Купи и Дари“, реализирана съвместно с БЧК, в подкрепа на нуждаещите се от Украйна. До момента, под формата на корпоративно дарение към Български Червен кръст, са изпратени повече от 6 200 памперса на стойност над 25 800 лв.

„Като социално отговорна компания, ние, от BILLA България смятаме, че трябва да предприемем активни действия, за да осигурим базови продукти и равен старт на украински бежанци – жени и деца, намерили убежище в страната ни. Затова надграждаме вече предприетите стъпки и вече предоставяме подкрепа на две организации – Български Червен кръст и „Мати Украйна“. Изключително сме благодарни и приветстваме дарителския дух на нашите клиенти. Надяваме се общи усилия да разпалим искрата на надеждата за едно по-добро бъдеще“, сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

До 10 юли, всеки клиент на търговската верига може да подкрепи засегнатите от войната в Украйна, като част от съвместната кампания с БЧК, „Купи и Дари“. Дарението се осъществява под формата на трайни хранителни продукти, които потребителите имат възможност да поставят в специално обозначените колички до касите на магазините на BILLA в цялата страна. Основната цел на инициативата е да надгражда усилията, инвестирани до момента, в помощ на бежанците.

Първото дарение на търговската верига в рамките на кампанията „Купи и Дари“ датира от началото на месец март 2022 г. То се състои от 110 кашона с хигиенни материали от първа необходимост, сред които бебешки пелени, паста за зъби, тоалетна хартия и сапуни на обща стойност над 13 000 лв. Компанията предостави и хуманитарна помощ с артикули от собствените си марки – Clever, BILLA и Today, за Украинския Червен кръст.