1. home
  2. BILLA и нейните клиенти са дарили близо 18 тона хранителни продукти

BILLA и нейните клиенти са дарили близо 18 тона хранителни продукти през 2023 г. в кампанията „Купи и дари“
 

 

Търговската верига отчита над 60% ръст на даренията през последното тримесечие на 2023 г. спрямо същия период на 2022 г.


25/03/2024 - BILLA България и нейните клиенти са дарили близо 18 тона хранителни продукти в подкрепа на хора в неравностойно положение през 2023 г. в рамките на кампанията „Купи и дари“. Със събраните дарения са подпомогнати нуждаещи се българи, живеещи в бедност и деца, лишени от родителска грижа или настанени в социални институции. От компанията отбелязват сериозен ръст от над 60% на дарените стоки през последните три месеца на 2023г. спрямо същия период на 2022 г.


През годините кампанията „Купи и дари“ се превърна в символ на съпричастността на българските потребители към хората от уязвими групи в страната. Искам да благодаря на нашите клиенти за това, че не спират да участват активно и да подкрепят тази кауза, като по този начин възпитават духа на добротворчество и в своите деца и семейства. Партньорството ни с Българския Червен Кръст продължава вече осем години и сме изключително щастливи, че с всяка следваща година тази инициатива намира все повече съмишленици.“, сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.


През 2023 г. кампанията „Купи и дари“ е подпомогнала с хранителни продукти близо 5 000 българи в неравностойно положение в цялата страна. Благодарение на информационната кампания, която се проведе по време на коледните и новогодишни празници, събраните дарения през месец декември отбелязаха значителен ръст. Съвместната инициатива на  BILLA България и БЧК за популяризиране на кампанията чрез средствата за масова комуникация и участието на доброволци от БЧК в магазинната мрежа беше посрещната позитивно от клиентите на веригата и спомогна за по-големия мащаб на оказаната помощ.


“За много хора тази кампания се превърна в лична кауза. Тя е и ярко доказателство, че голяма част от българите не остават безучастни към съдбата на хора, страдащи от тежки материални лишения и протягат към тях ръка за помощ. Те не афишират себе си, остават анонимни, но техният жест на благородство променя човешки съдби в труден момент“, каза председателят на БЧК акад. Христо Григоров.


Кампанията „Купи и дари“ се провежда целогодишно от 2016 г. насам в търговските обекти на веригата, където са разположени брандирани кошове за дарение на хранителни продукти. Клиентите могат да се включат, като закупят и дарят продукти от първа необходимост – брашно, варива, макаронени изделия, захар и захарни изделия, олио, зеленчукови и месни консерви. Със своите 159 магазина в 25 области в цялата страна, BILLA дава възможност на голяма част от населението да се включи в кампанията и да подкрепи хора в нужда.